Donderdag 17 mei in Maarssen was de eerste van vier avondvierdaagsen waar we de slotavond meelopen. In Maarssen lopen we altijd de hele route mee. Dit jaar mochten we voorop lopen en een lange slinger van mensen liep er achteraan.

Eerst het defilé langs het gemeentehuis, de burgemeester groet altijd iedereen, en daarna een flinke wandeling door Maarssen. Op een gegeven moment dachten we dat de auto voorop verkeerd reed, want we gingen toch echt vorig jaar naar rechts in plaats van naar links, maar de route was verlengd, omdat anders het voorste deel van de stoet het achterste deel zou kruisen. Ook moesten we nog een paar keer stil staan om dezelfde redenen. Van de organisatie waren ze hier toch wel erg blij mee, want dit betekent dat er dit jaar weer meer mensen hebben meegelopen.

Er stonden veel mensen langs de weg om de wandelaars van welverdiende bloemen of iets van snoep te voorzien en op de muziek werd enthousiast gereageerd. De school achter ons zong mee en bij elk bekend nummer werd er gejuicht.

Terug bij het gemeentehuis eerst even de instrumenten opruimen en daarna kregen we nog een drankje aangeboden en konden we even uitrusten.