Bloemencorso en Taptoe Rijnsburg

Het eerste optreden na de VIOS-vakantie was ook gelijk een dubbel-slag. Op zaterdag 12 augustus togen we naar de bloemenveiling in Rijnsburg alwaar de start was van het bloemencorso. ’s Avonds mocht het publiek ons nog een keer zien toen we onze taptoe-show ‘Past en Present’ presenteerden.

Het eerste traject van het bloemencorso was ons deel en dat liep van de bloemenveiling Rijnsburg naar Katwijk. Zeer vele prachtig ‘gebloemschikte’ praalwagens en andere sponsorauto’s. De organisatie had het vakkundig ingedeeld dat de drie muziekkorpsen geen hinder hadden van de muziek op de praalwagens. Dat liep de eerste wegen prima en er was al gelijk vanaf de veiling zeer veel publiek.

Jammer dat enkele voertuigen ook bekenden langs de route zagen en even stopten voor een praatje. Daarna sloten ze weer snel aan maar het gat was gemaakt en dat is dan als korps niet meer bij te lopen. Na de presentatie op het plein ging helemaal het gas er op en werd het gat alleen maar groter. De organisatie moest besluiten om de korpsen er tussen uit te halen en achteraan te laten aansluiten. Spijtig want na de laatste praalwagen begon het publiek de stoeltjes al op te ruimen. Zo kreeg VIOS nog wel alle aandacht: Hee er komt nog meer!

Gelukkig stond Martinus-Tours aan het eind klaar en konden we even bijkomen. Niet te lang want we gingen verder naar een locatie om eens een paar mooie foto’s te maken van de show- en marchingband. Omdat Kees Kodak verhinderd was met een zere voet (beterschap Kees!) hadden we nu vervanger Ruben Report mee die erg zijn best gedaan heeft om er mooie plaatjes van te maken.

Daarna hadden we nog genoeg tijdsruimte om op het plaatselijke voetbalveld van de Rijnsburgse boys (dank!) de taptoe-show nog een keer door te nemen. Het was tenslotte in juni voor het laatst geweest en de repetitie twee dagen ervoor bleek niet voldoende.

Toen had het korps voldoende gedaan en was het tijd voor de Mc D. Ongelooflijk dat de meesten dan toch nog naar de ingang kunnen rennen??!! Ter plaatse hadden we wel ineens de eerste bui van die dag en gelukkig bleef het daarbij.

Na het eten reden we terug naar het clubgebouw van de Floraband. Weeeer uitladen, omkleden, inspelen etc. Daarna met de korpsen optredend naar het plein. Niet al te groot, de afmetingen in bordjes paste maar net aan. Maar er werd wel een zeer goed optreden neergezet! Andere korpsen kwamen uit Franeker, Vlissingen en Rijnsburg zelf.

Een lange dag maar wel heel veel gedaan.