Bloemencorso Leersum

Zaterdag 19 augustus was het 65e bloemencorso in Leersum. Het is voor VIOS het tweede bloemencorso waar we mochten optreden na de zomervakantie, zondag 27 augustus is het derde corso in Blankenberge (B) en zondag 3 september volgt het vierde in Zundert.

De afstand is niet zo groot van Mijdrecht naar Leersum, dus we gingen met auto’s in plaats van de bus. Voor de grote instrumenten en de kleding hadden we een bestelbusje gehuurd. Om 11 uur was het vertrek richting Leersum. Daar aangekomen was het zoeken naar een plaatsje voor de auto, want er waren meer muziekkorpsen die met de auto gekomen waren.

Omkleden, inspelen en al spelend naar het beginpunt waar we moesten opstellen. We hadden hier nog ruim de tijd om even rond te kijken en te schuilen onder de grote boom voor de plensbui die we over ons heen kregen. Toen het droog was mochten we aan de overkant van de weg opstellen en wachten tot we in mochten voegen in de stoet. De saxofoondames hebben intussen wat andere instrumenten uitgeprobeerd of die misschien minder lastig te dragen waren, maar om kwart voor 3 vertrok ieder dan toch met zijn eigen instrument.  

De stoet rijdt/loopt twee keer over het parcours.  Eerst langs de tribune en dan een rondje door verschillende straten. Er was behoorlijk wat publiek en er werd niet te hard gereden, dus we konden af en toe ook een showtje laten zien. Het was ook nu dorstig weer, maar we konden bij de mensen langs de route de bidons weer vullen met water. Na 5 kwartier hadden we een rondje gelopen en begonnen we aan de tweede. Halverwege mochten  de muziekkorpsen echter de stoet verlaten en terugkeren naar  sporthal De Binder om weer om te kleden, wat te drinken en alles weer in te laden en terug te rijden naar Mijdrecht.

Het was weer een leuk optreden en we willen Astrid van Dam bedanken dat ze bij ons kwam kijken en foto’s wilde maken van de showband.