DE ORANJEPARADE

En weer door… Nu met de Oranjeparade. De optocht met dresscode rood, wit, blauw en oranje. En dat waren ze, de lopers, fietsers en kleine chauffeurs.

En gelukkig waren ook deze dag de weergoden ons uitermate goedgezind, door het voorspelde gure weer ver van ons te houden. Om 11 uur vertrokken we op deze weliswaar frisse maar nagenoeg zonovergoten Koningsdagmorgen vanuit de Raadhuislaan. De route voerde via een hoekje Proostdijland, Wickelhof en Twistvlied naar het gezellige familieterrein aan de Windmolen, vlak bij onze thuishaven De Notenkraker.

De deelname viel wat tegen. Was men afgeschrikt door de voorspelling van slecht weer? Aan het tijdstip kan het toch niet liggen. Met een beetje goede wil heb je om 11 uur je ontbijt en het eerste oranjegebak en –bittertje al achter de kiezen.  En ik denk niet dat de kinderen van de deelnemende doelgroep de Koningsnachtbrakend hebben doorgebracht. Daar zijn ze over het algemeen toch echt nog te jong voor. Of hebben de ouders meer tijd nodig om te recupereren van een nachtje oranjegezelligheid? Hoe dan ook, de pret was er niet minder om en de aankleding van kind en voertuig steeg tot ver boven het landelijk gemiddelde. Wat een prachtig uitgedoste kinderen, versierde fietsen en dito karren. Beetje jammer dat er, naast de lekkere mandarijnen van Versteeg voor alle deelnemers,  maar 1 prijs was voor al dat moois. Wessel de Jong was met zijn skelter de gelukkigste en kreeg van Peter Bakker een leuke prijs uitgereikt. Maar een dik compliment voor alle deelnemers en natuurlijk de mensen van de Oranjevereniging en ons eigen VIOS die dit alles weer in goede banen hebben geleid.

Op naar volgend jaar en laten we afspreken dat we dan weer een langer gekleurd lint achter ons aan op sleeptouw mogen nemen?! Maak me gek zou ik zo zeggen! 

PR

naar de foto’s >>

Ook dit jaar weer BLIJ IN DE ORANJE RIJ met de ORANJEPARADE. De optocht waarmee VIOS op donderdag 27 april vanaf 11 uur vanaf de Raadhuislaan de Koningsdag muzikaal opende.

Ook dit jaar weer BLIJ IN DE ORANJE RIJ met de ORANJEPARADE. De optocht waarmee VIOS op donderdag 27 april vanaf 11 uur vanaf de Raadhuislaan de Koningsdag muzikaal opende.