Net als alle jaren liepen we aan de vooravond van Koningsdag de Lampionnenoptocht. Tegen alle weersverwachtingen in bleven regen, hagel en onweer deze 26ste april thuis. Dus het werd gelukkig niet de barre tocht zoals door de weerlui voorspelt.

Met frisse moed verzamelden de kinderen zich op het Raadhuisplein, waar ze van de Oranjevereniging een mooie lampion kregen en wijzelf eventjes bijkwamen van de tocht vanaf de Windmolen.
Om klokslag 9 uur zette de goed gevulde stoet zich in beweging. De (verkeers)begeleiding en maître John leidden ons veilig door verschillende delen van Proostdijland om via het pad langs de hockey en over de gierende kermis te eindigen op het veld aan de Hoofdweg waar de opening zou plaats hebben.
Na wat nummers gespeeld te hebben volgden de openingswoordjes van de voorzitter van de Oranjevereniging en onze burgervader. Laatstgenoemde reikte vervolgens de prijzen uit. Robin Korver en Femke Hoffmans waren het gelukkige Koningspaar van deze lichtjesparade. Wat nog volgde was het Wilhelmus en een mooie vuurwerkshow op muziek en met ondersteunende lichteffecten. En natuurlijk de tocht naar ons clubgebouw alwaar het ‘weer bar’ gezellig was.

PR

naar de foto’s >>