De Taptoe Delft werd dit jaar voor de 20e keer gehouden. Behalve drie voorstellingen was er op de zaterdagmiddag een straatparade door het centrum van Delft, waar VIOS aan mee gedaan heeft. Behalve de zes korpsen (oa. het 194 Regiment Pontoon-Bridge uit de Oekraïne en Drumfanfare Exempel) die tijdens de taptoe zouden optreden, waren er nog negen andere korpsen, waaronder VIOS.

Om half tien vertrokken we met auto’s richting Delft. Bij het Armamentarium kregen alle korpsen een plekje om zich om te kleden. We waren ruim op tijd, dus konden nog even rondlopen en daarna was het stemmen en inspelen. Dit werd op een binnenpleintje gedaan, dit was een mooie locatie voor een paar foto’s. Om half twaalf vertrokken de korpsen naar het vertrekpunt, waarbij het voorste korps speelde en de rest er achter aan liep. Het was warm en het water was snel op, dus de bidons werden door de begeleiding bij particulieren weer bijgevuld.

Om ongeveer kwart voor een mochten we dan als nummer 13 vertrekken door het historische centrum van Delft via verschillende winkelgebieden terug naar het Armamentarium. Er was ontzettend veel publiek en dat publiek was ook heel enthousiast, er werd veel geapplaudisseerd. Wanneer we eigenlijk even moesten wachten werd er heen en weer gelopen of een showtje opgevoerd. Na ongeveer 3 kwartier waren we weer terug, kon iedereen zijn dorst lessen, even bijkomen en mochten we alweer huiswaarts keren. De thuiskomst zou ongeveer half vier zijn, maar het was half drie dat we al weer terug waren. Het was een geslaagd optreden, wel warm maar met een zeer enthousiast publiek.

Voor een kleine compilatie van ons optreden klik je hier en voor de foto klik je hier.