2 geslAAgde jeugdleden

Op 27 januari gingen 2 van onze jeugdleden, Marit Kuijlenburg en Fabienne Mayenburg in het clubgebouw van zustervereniging Prinses Irene in Huizen op voor het HaFaBra A praktijkexamen op trompet. En het goede nieuws is dat ze na het op- niet zijn afgegaan maar met vlag en wimpel zijn geslaagd. Weer 2 trompet-babes die binnenkort de Show- & Marchingband bij straatparades en taptoes komen versterken.

Slagen voor je HaFaBra examen doe je niet zomaar even. Daar gaan natuurlijk wel de nodige lessen en veel oefenen aan vooraf. Marit was er al vroeg bij. Niet in het minst omdat moeder Maddy zeer muzikaal is en al heel wat jaartjes ons Opleidingorkest onder haar hoede heeft. Als 4-jarige blies Marit haar eerste nootjes al weg. Na deze eerste nootjes onder de vleugels van moeder, vervolgde Marit haar opleiding bij Hans van Hees, voormalig dirigent van Viribus Unitis in Wilnis en recentelijk bij Peter van Dinther, voormalig trompettist bij de Marinierskapel. Niet de minsten mogen we wel stellen. Marit is net anderhalf jaar lid en nu dus al met een gemiddeld eindcijfer van 7,1 gediplomeerd trompettiste.

Fabiënne komt ook uit een muzikale familie. Met vader ‘tambour-maître’ John tevens onze voorzitter en meer dan verdienstelijk trombonist en nog twee “grote” zussen in de showband, trad Fabiënne eerst bij de majorette afdeling, het huidige TwirlPower, in de voetsporen van moeder Colinda. Al snel ging Fabiënne ook bij de MusicKidz en omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, viel ze daar voor de charmes van de trompet. Na de MusicKidz ging Fabiënne op les bij Dick Hesselink, docent bij Kunst Rond De Venen. Daar werkte ze in goed 2 jaartjes toe naar eerst het theorie-examen en nu dus met een gemiddeld eindcijfer van 7,3 geslaagd voor het praktijkexamen HaFaBra A trompet.

Beide dames zullen op 8 april in sporthal De Phoenix tijdens de Seizoenpresentatie samen met de andere kinderen van het Opleidingorkest en alle afdelingen van onze vereniging te bewonderen zijn. Zet de datum vast in je agenda!

Er zijn dus meerdere wegen die naar onze vereniging leiden. Je kunt al jong beginnen bij de gratis ShowKidz of lid worden van TwirlPower. Dan zijn daar de gratis MusicKidz, maar je kunt bij en via onze vereniging ook direct op les bij bijvoorbeeld Kunst Rond de Venen. Heb je al de nodige ervaring op slagwerk, een koperblaasinstrument of saxofoon, dan kun je al dan niet met wat bijles, direct mee repeteren en optreden met de Show- & Marchingband en/of dweilorkest DORST en van daaruit ook weer meedoen met de gezellige themaorkesten Zwartepietenbende en WinterWonderBand. Mogelijkheden genoeg dus. Zegt het voort zou ik zo zeggen en verwijs geïnteresseerden of  potentiële leden naar onze sites vios-mijdrecht.nl, dweilorkest-dorst.nl, zwartepietenbende.nl en winterwonderband-mijdrecht.nl. Geïnteresseerden kunnen natuurlijk ook altijd  even meekomen om een repetitie of optreden bij te wonen. Een mailtje met vraag of interesse kan altijd gestuurd worden naar info@vios-mijdrecht.nl. We nemen dan contact met je op. Makkelijker kunnen we het niet maken, veel leuker wel!

Marit en Fabiënne geslaagd voor HaFaBra A op trompet

Marit en Fabiënne geslaagd voor HaFaBra A op trompet