50 JAAR VIOS-DORST

We schrijven zondag 1 mei 2016. Plaats van handeling clubgebouw De Notenkraker in Mijdrecht. Gelegenheid: presentatie DORST wedstrijdset 2016. “Slechts” de opmaat voor de huldiging van Gerrit van Vliet voor 50 jaar lidmaatschap van en verdiensten voor muziekvereniging VIOS.

Wedstrijdset
Om klokslag 14:30 uur speelde dweilorkest DORST zijn 18 minuten durende wedstrijdset voor het komende festivalseizoen, te beginnen op 5 mei in Groenlo. En dirigent Michel Guldenmundt heeft de muzikale lat nog maar weer eens een stukje hoger gelegd. Hoewel zo’n eerste uitvoering natuurlijk niet geheel zonder schoonheidsfoutjes, mogen de tegenstanders in Groenlo hun muzikale borst echt wel nat maken.

Gerrit in het zonnetje
Maar waar allen, behalve Gerrit, reikhalzend naar uitkeken, was het moment waarop verenigingssecretaris Conny van Vliet de microfoon en het woord nam. Na een lange opsomming van Gerrits verdiensten voor de vereniging, van spelend lid, penningmeester, voorzitter, initiatiefnemer, criticaster met altijd het verenigingshart op de goede plek, redder in de nood, zonder zijn steun en toeverlaten te vergeten, werden hem de oorkonde, bondsversierselen, bloemetje en een mooi  bronzen beeldje uitgereikt. Nadat DORST-manager Frans Helling zich had aangesloten bij de vele mooie woorden van de vorige spreker, kreeg Gerrit van hem namens zijn mede DORST-muzikanten een fraaie fotocollage overhandigd. De laatste verrassing had de secretaris nog. Gerrit werd benoemd tot erelid van de vereniging. Iets wat hem echt verraste en zichtbaar raakte. Na nog een afsluitende toegift van de muzikanten, was het tijd om de niet-muzikale dorst aan de bar te lessen. En het was nog lang onrustig in De Notenkraker.
voor de foto’s klik je hier.

Gerrit in het verenigingszonnetje

Gerrit in het verenigingszonnetje