Het is op vorig jaar na, traditie dat onze vereniging, voorheen Koninginnedag, thans de Koningsdag, opent met een muzikale optocht. Met een nieuw vertrekpunt, aangepaste route en een gewijzigde opzet een optocht in een nieuw jasje. De optocht met de versierde fietsen 2.0 of zoals de optocht voortaan door het leven gaat: De Oranjeparade. De dresscode was natuurlijk “ROOD, WIT, BLAUW en ORANJE”..!
De optocht is voor jong en oud, dus trokken opa’s en oma’s, vaders en moeders, kinderen, broers en zussen, vriendjes en vriendinnetjes de stoute schoenen en wielen aan en volgenden ze ons met goede moed. Er werd om 11 uur gestart in de Raadhuislaan. Voorafgegaan door een hypermoderne bolide van Van Ekris, en gesloten door de oude ladderwagen van de brandweer met de heer Boekschoten aan het stuur en 4 jeugdbrandweerleden aan de ladder, liep de route via de Zr. Den Hertoglaan, Prinses Margrietlaan en de Dr. J. van der Haarlaan om al slingerend door Wickelhof en Twistvlied via de kermis uit te komen bij het Windmolenterrein. Voor de deelnemers die zich bij het vertrekpunt hadden gemeld was er een aardigheidje. Een lekker mandarijn beschikbaar gesteld door Versteeg Culinair. Voor de 3 meest origineel aangeklede deelnemers, versierde fietsen en/of karren was er bij het eindpunt nog een mooie prijs. Jens, Thomas en Vienna waren de gelukkigen die uit handen van onze maître John een aardigheidje kregen. Ondanks het wat tegenvallende weer en de wat magere opkomst, een geslaagde Oranjeparade. Een traditie die in eren gehouden moet worden. Dank aan allen! En voor de foto’s klik je hier!

Op 27-04-2016, met een nieuw vertrekpunt, aangepaste route en een gewijzigde opzet. De optocht met de versierde fietsen 2.0 of zoals de optocht voortaan door het leven zal gaan: DE ORANJEPARADE. De dresscode: “ROOD, WIT, BLAUW en ORANJE”..!

We zijn blij met de Oranje rij..!