De VIOSKidz starten bijna weer

Over een maandje gaan ze weer van start. De gratis VIOS opleidingen MusicKidz en ShowKidz. Dan is het VIOS clubgebouw aan de Windmolen in Mijdrecht weer wekelijks “the place to be”. En het goede nieuws is, er is bij beide opleidingen nog plek, dus meld je snel aan!

ShowKidz

VIOS heeft een totaalpakket samengesteld waarbij kinderen in een half jaar tijd leren om muziek te interpreteren en deze vervolgens uit te beelden in beweging, ritme en mimiek. Omdat ShowKidz tegelijkertijd de vooropleiding is van de afdeling majorette zullen vanzelfsprekend ook een aantal basis-twirls aan de orde komen. Het doel is om aan het eind van de opleiding gezamenlijk een show te kunnen uitvoeren, maar vooral om veel plezier te hebben.
ShowKidz is voor kinderen vanaf 5 jaar en is geheel gratis. Na de gratis lessen kun je ervoor kiezen om lid te worden van VIOS. Je gaat dan over naar wedstrijdmajorettes. Deze hebben het afgelopen jaar weer hoge ogen in het wedstrijdcircuit gegooid.
Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij Chantal van Ballegooij via showkidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 27 28 62.

MusicKidz
MusicKidz is de gratis algemene muziekopleiding voor kinderen van vanaf groep 4 van de basisschool (6 jaar en ouder). Met een uitgebalanceerd lespakket krijgen de kinderen in een half jaar tijd een goed beeld van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen en worden een aantal basisvaardigheden aangeleerd. De 20 lessen beginnen in september en eindigen in februari met een uitvoering van de VIOSKidzband in het clubgebouw en een spetterend optreden voor een groot publiek tijdens de seizoenpresentatie van VIOS in de Meijert.
Kinderen die daar oud genoeg voor zijn kunnen daarna beginnen met les op een blaas- op slagwerkinstrument. Kinderen die daar nog te jong voor zijn kunnen naar de blokfluitklas.
Voor informatie en aanmeldingen kun je terecht bij Joyce Tijdeman via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (06) 36 32 99 65.

De VIOSKidz is een initiatief van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht en mede mogelijk door subsidie van gemeente De Ronde Venen. Voor meer informatie over VIOS en beeldmateriaal kijk je op www.vios-mijdrecht.nl of mail je naar info@vios-mijdrecht.nl.20141217-Showkidz 2014 collage 15x10