De VIOSKidz starten weer

Voor niets gaat de zon op en kun je bij de VIOSKidz

Begin september gaan ze weer van start. De gratis VIOS opleidingen MusicKidz en ShowKidz. Op woensdagmiddag 3 september om 4 uur de ShowKidz en op vrijdagavond 5 september om 7 uur de MusicKidz. “Place to be”: clubgebouw De Notenkraker, Windmolen 77 in Mijdrecht. Er is nog plek, dus meld je snel aan.

ShowKidz
VIOS heeft een totaalpakket samengesteld waarbij kinderen in een half jaar tijd leren om muziek te interpreteren en deze vervolgens uit te beelden in beweging, ritme en mimiek. Omdat ShowKidz tegelijkertijd de vooropleiding is van de afdeling majorette zullen vanzelfsprekend ook een aantal basis-twirls aan de orde komen. Het doel is om aan het eind van de opleiding gezamenlijk een show te kunnen uitvoeren, maar vooral om veel plezier te hebben.

ShowKidz is voor kinderen vanaf 5 jaar en is geheel gratis. Na de gratis lessen kun je ervoor kiezen om lid te worden van VIOS. Je gaat dan over naar wedstrijdmajorettes. Deze hebben het afgelopen jaar weer hoge ogen in het wedstrijdcircuit gegooid. Met soliste Liliane Roosendaal, 2 keer Nederlands Kampioen en brons tijdens het Europese Kampioenschap in Noorwegen en eerste prijzen voor het duo Sanne van der Kroef – Melissa Blom. En ook de wedstrijdteams sleepten vele eerste prijzen in de wacht.

De ShowKidz trainen vanaf woensdag 3 september wekelijk om 4 uur. De laatste les is op 17 december. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij Chantal van Ballegooij via showkidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 27 28 62.

MusicKidz
MusicKidz is de gratis algemene muziek opleiding voor kinderen van 6 jaar en ouder (vanaf groep 4 van de basisschool). Met een uitgebalanceerd lespakket krijgen de kinderen in een half jaar tijd een goed beeld van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen en worden een aantal basisvaardigheden aangeleerd. De 20 lessen beginnen vanaf vrijdag 5 september om 7 uur en eindigen in februari met een uitvoering in het clubgebouw.

Kinderen die daar oud genoeg voor zijn kunnen daarna beginnen met les op een blaas- op percussie-instrument. Kinderen die daar nog te jong voor zijn kunnen naar de blokfluitklas.

Voor informatie en aanmeldingen kun je terecht bij Joyce Tijdeman via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer  (06) 36 32 99 65.

De VIOSKidz is een initiatief van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht en mede mogelijk door subsidie van gemeente De Ronde Venen. Voor meer informatie over VIOS en beeldmateriaal kijk je op www.vios-mijdrecht.nl of mail je naar info@vios-mijdrecht.nl.