Garnaalfeest Oostduinkerke

Zondag  25 juni hadden we ons tweede buitenlandse optreden dit jaar. Dit keer naar Oostduinkerke in België naar de Garnaalfeesten. Dit evenement is bedoeld als een jaarlijkse ode aan de zee in het algemeen en de garnaalvissers in het bijzonder.

Helaas kon een derde van het korps niet mee. Net de dag ervoor de taptoe gehad en er moest geleerd worden voor de toetsweek. Er waren ook een hoop slaperige hoofden, want het was laat geworden voor een aantal na de barbecue van de vorige avond.

We vertrokken om ongeveer kwart over 9 met buschauffeur Jan, die door iedereen meteen aardig gevonden werd, want hij vertelde dat we op de heenweg een stop zouden maken bij Hazeldonk. Daar werden weer heel wat McFlurry’s besteld!

Aangekomen in Oostduinkerke werden we naar een sporthal gebracht, waar we konden omkleden. Het was een drukte van belang met verklede mensen. Daarna weer terug naar de bus, die ons onder politiebegeleiding naar de vertrekplaats van de stoet bracht. Daar kon iedereen zijn instrument pakken en zich opstellen waarna we op zoek gingen naar nummer 24, ons vertrekpunt. Toen was het wachten tot de stoet in beweging zou komen. Achter en voor ons hadden we een wagen met een garnalenvissersboot erop. Eenmaal in beweging konden we redelijk doorlopen, langs de boulevard stonden een heleboel enthousiaste mensen. Het was gelukkig niet te warm en iedereen hield het goed vol. De begeleiding had niet veel te doen, af en toe even met water en dextro langs en een gevallen stok weer naar de eigenaar (Hein) brengen! Na een tocht van een kilometer of 4 kwamen we weer bij de sporthal aan. Hier weer omkleden, onze consumptiemunt inwisselen voor een drankje en alles weer inladen.

De terugweg was het ook weer rustig in de bus, iedereen moest bijkomen van de optocht. Het was druk op de weg van de kust naar Antwerpen en ook rond Antwerpen schoten we niet zo op. Maar eenmaal weer bij de grens aangekomen was iedereen weer wakker en was het rennen om binnen een half uur je eten bij de Mac te bestellen en het op te krijgen. Moe maar voldaan kwamen we om kwart over 10 in Mijdrecht aan.

Dit was het laatste optreden voor de VIOS-vakantie, alleen nog een paar oefenavonden en dan 12 augustus naar het bloemencorso van Rijnsburg!