VIOS majorette Liliane Roosendaal deed voor de tweede keer mee aan het Europese Kampioenschap Majoretten. Deze werden van 2 tot en met 6 oktober gehouden in Kroatië. In het zeer sterke en dit jaar met meerdere Oostbloklanden uitgebreide deelnemersveld wist Lilane zich goed staande te houden en werd ze 9de van Europa.Nadat Liliane in 2013 met haar show “reis door het heelal” Nederlands kampioene was geworden, deed ze in oktober van datzelfde jaar in Noorwegen voor het eerst mee aan de Europese Kampioenschappen. Hier won zij de bronzen medaille.

In maart van dit jaar werd Liliane met haar nieuwe show “water” voor de tweede keer Nederlands kampioene. Daarmee veroverde ze opnieuw een plek in de Nederlandse selectie voor de E.K. Dit jaar ging de reis naar Slavonski Brod in Kroatië.

Op 4 oktober was Liliane als laatste van haar categorie Senior Accessoires aan de beurt. De show ging nagenoeg perfect en oogstte veel applaus van het talrijke publiek. Liliane, haar trainster Petra Faas en de bondscoach waren zeer tevreden. Helaas bleek een dag later bij de prijsuitreiking dat de show niet goed genoeg beoordeeld werd voor een podiumplek. De jury hechte dit jaar veel waarde aan het twirlen. De verbeelding van het thema en het vaardig gebruik van attributen werden door de jury veel minder zwaar meegewogen. Toch wel een teleurstelling voor Liliane en trainster. Ze hebben niet het spreekwoordelijke loon naar werken gekregen. Desondanks kunnen beiden terugkijken op 2 hele mooie jaren met vele successen. Daar zijn we met zijn allen trots op en dat pakt geen jury ons af!