Het seizoen is begonnen

Het was een dag dat bij een aangename temperatuur buiten wolken en zon elkaar afwisselend en binnen, in De Phoenix, we het muzikale showseizoen 2018 opende met een spetterende presentatie van en door alle geledingen van onze vereniging.Om even over half twee opende DORST met zijn vrolijke dweilklanken de zaal en stroomden de eerst bezoekers binnen. Stiekem wierp menigeen een blik op de rijk gevulde tafel met prijzen voor de grote verloting die gewoontegetrouw in de pauze wordt gehouden. Daarna gauw een mooi plaatsje gezocht op stoel of tribune om maar geen seconde te missen van al het moois dat komen zou.

Opening
Zoals men van ons gewend is, startte de Seizoenpresentatie klokslag twee uur met de opkomst van de Show- & Marchingband. Na de ‘Warming-up’, het eerste nieuwe nummer van de showband, nam onze voorzitter John het woord om een ieder welkom te heten en een vermakelijke middag te wensen met optredens van de Show- & Marchingband, TwirlPower, het Opleidingsorkest en DORST. Daarna gaf hij het woord aan de Rosa-radiostem van Roy Spraakman om de aanwezigen door het programma van deze middag te leiden.

Show- & Marchingband
Ook dit seizoen gaan we met de Show- & Marchingband weer het (buiten)land in om deel te nemen aan feestelijke parades en taptoes. Voor de pauze lag het accent op het vernieuwde straatrepertoire, waarvan onze blazers, slagwerkers en mallets veel gezamenlijke nummers maar ook per sectie eigen nummers ten gehore brachten. Zo speelden de mallets onder andere de nummers ‘Let me entertain you’, ‘Wonderful day’s’, met verrassend høkende muzikanten, ‘Ain’t Nobody’ en ‘Waka’. Het slagwerk excelleerde met ondermeer ‘Double trouble’, het opzwepende ‘Samba’ en ‘Rapid Time’. En ook dit jaar is ‘de bezem’ door het repertoire van de showband gegaan. Naast een aantal ‘oudgediende’ nummers als ‘Happy’ en ‘Don’t worry’ veel ruimte voor (nieuwe) aansprekende nummers als ‘Wake me up’, ‘Counting Stars’ en het imposante ‘Waiting For Godo’.
Na de pauze lag het accent op het taptoegebeuren. De show 2018 borduurt voort op de door ons een aantal jaren geleden in eigen beheer ontwikkelde Past & Present show. Een mengeling van evergreens en moderne popmuziek met verrassende showfiguren en -bewegingen. In het eerste deel herkenden we de soundtrack van de film ‘Robin Hood – Prince Of Thieves’, dat werd gevolgd door het gevoelige ‘Autumn Leaves’. Vervolgens kwamen we met een stevig stukje (melodisch) slagwerk via Elton Johns ‘Circle Of Life’ uit de film/musical ‘The Lion King’ bij ‘Radioactive’ van Imagine Dragons. Tot slot gingen we nog even 40 jaar terug in de tijd met het ‘Laat Me’ van Ramses Shaffy. Bij de aftocht stonden we samen met het publiek nog even ‘stil’ bij het refrein van dit prachtige nummer en zongen we in koor ‘Laat me, laat me, laat me mijn eigen gang maar gaan’.


 

TwirlPower
Onze powergirls van de afdeling TwirlPower ‘liepen’ als een rode draad door het programma. Maar liefst 10 keer eisten de dames de vloer voor zich op. TwirlPower bestaat dit jaar uit een senioren ensemble met Sanne, Naomi, Nina, Liza en Melissa. Daarnaast zijn er de Juveniles Femke en Jedidja. De dames treden niet alleen als groep op, maar ook individueel en/of als duo in de verschillende discipline die deze tak van topsport rijk is.
Het ensemble A opende met hun show ‘Darkness’. Duidelijk is te zien dat dames met deze show al een jaar voor het voetlicht treden. De show heeft moeilijke twirltechnieken met verrassende exchanges.
Vervolgens lieten Femke en Jedidja zien dat KidzTwirl bij ons VIOS niet meer in de kinderschoenen staat. Wat een stoer optreden en wat een zelfvertrouwen al op zo’n jonge leeftijd.
De duo dance ‘Avatar’ was de show waarmee Sanne en Melissa veel waardering oogstten. Het is duidelijk dat ze al een paar jaar een duo vormen. Dat wordt dit jaar vast en zeker plaatsing voor het Nederland Kampioenschap.
Naomi liet haar 2-baton routine zien waarmee ze dit jaar hoge ogen gaat gooien in het wedstrijdcircuit. Op vaste muziek is dit een verplichte routine waarbij Naomi op de plaats een reeks moeilijke twirltechnieken uitvoert met 2 batons. We geven het je te doen!
Er zijn drie meiden die dit jaar op wedstrijd gaan met een solo-dance. Nina met het sprookjesachtige ‘Ravelijn’, Sanne met het indrukwekkende ‘Mother Nature’ en spring in het veld Femke met ‘Jungle boek’. Stuk voor stuk een genot om naar te kijken.
Na de pauze voerde het ensemble A hun tweede wedstrijdshow op. “Feel the emotions’ heet deze show, en dat wisten de dames goed op het publiek over te brengen.
De twee jongsten van TwirlPower, Femke en Jedidja, brachten nog hun ‘te gekke’ duo-dance ‘Minions’ show, waarmee ze het publiek op de spreekwoordelijke banken kregen. Meer dan schattig. Gewoon hartstikke goed.
Het einde van ‘de rode draad’ werd bereikt met de 1-baton routine van Sanne en Nina.
Laat het wedstrijdseizoen maar beginnen. De meiden van Petra zijn er klaar voor!

Opleidingsorkest
Voor de pauze was er een prominente plek ingeruimd voor onze kraamkamer, het Opleidingsorkest. Het orkest staat nog steeds onder de bezielende leiding van Maddy. Als de muzikale basis individueel is gelegd, komen de leerlingen in het Opleidingsorkest, waar hard gewerkt wordt aan de muzikaliteit en het voor een orkest zo belangrijke samenspel. De ‘boys and girls’ zijn lekker op weg naar de showband. Onder leiding van de jongste telg van onze maître marcheerden ze met ‘Hallo allemaal’ op en speelden ze verder ‘We will rock you’, ‘La bamba’ en ‘La cucaracha’. Hun optreden werd beloond met een oorverdovend applaus.

Jubilarissen
Vlak voor de pauze werden 3 jubilarissen in het zonnetje gezet. Suzanne voor 25 jaar lidmaatschap en voor 12,5 jaar twirl Sanne en Melissa. Met de ‘opgespelde’ versierselen, cadeautjes en bloemen verlieten zij het veld en maakten ze ruimte voor de dweilpauze van DORST en natuurlijk de grote verloting met prachtige prijzen, waarvan veel belangeloos beschikbaar gesteld door de Ronde Veense middenstand.

Finale
De tijd vliegt als je plezier hebt. Ook deze middag bleek dat maar weer eens. Want voor we er erg in hadden, waren de twee uur show- en muziekpresentatie voorbij en was het alweer tijd voor de finale. Hierin presenteerden alle verenigingsonderdelen zich nog eens gezamenlijk op de vloer, waarbij de leden van DORST en het opleidingsorkest zich tussen die van de showband opstelden voor nog een laatste kippenvelmomentje met de gezamenlijke uitvoering van het van Wim Sonneveld bekende ‘Het Dorp’. Een waardige afsluiter van een gevarieerd en hoogstaand programma. Natuurlijk werd een ieder bedankt voor zijn bijdrage en aanwezigheid en werden nog diverse mensen in de bloemen gezet. Om beurten verlieten de verschillende onderdelen de vloer, waarna DORST een laatste dweil door de zaal haalde.

Wil je meer informatie of het beeldmateriaal van deze middag nog eens zien? Kijk dan op vios-mijdrecht.nl, twirlpower.nl en dweilorkest-dorst.nl.