Liliane Nederlands Kampioen!

Mijdrecht – Soliste Liliane Roosendaal van Show- en Marchinband VIOS heeft zaterdag 16 maart meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen Majorette Accessories te Leidschenveen. Met haar “sterrenshow” behaalde zij de nationale titel!Liliane heeft het afgelopen jaar met al haar wedstrijden plaatsingspunten voor dit kampioenschap verdiend. Hierdoor kreeg zij een deelname bewijs voor de jaarlijkse Nederlandse Kampioenschappen Accessoires. Met in totaal 5 deelnemers in haar divisie, ging zij de strijd aan om een podium plek. Een podium plek geeft namelijk weer recht op een plek in de Nederlanse Equipe die naar het Europese Kampioenschap gaat.

De afgelopen weken heeft Liliane, samen met haar trainster Petra Faas, de show tot in perfectie getraind. Verschillende keren werd er een grote trainingsruimte gehuurd, om de sterrenshow goed neer te kunnen zetten en voluit te trainen. Op zaterdag 16 maart was het al vroeg dag en vertrok Liliane met trainster en supporters naar de sporthal in Leidschenveen. Om ongeveer 11:00u was Liliane aan de beurt. Zij heeft daar een fantastische show laten zien. Het vele trainen heeft tot een uitstekend resultaat geleid: Liliane versloeg al haar concurrenten en mag zich dit jaar Nederlands Kampioen Solo Accessories noemen!

Deze kampioenstitel heeft natuurlijk een plezierig staartje. Liliane wordt opgenomen in de Nederlandse Equipe, die van 3 t/m 7 oktober 2013 naar Lillehammer in Noorwegen gaat, om daar deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen!

Liliane gaat de komende periode hard trainen onder leiding van haar eigen trainster en de bondscoach. Zij zal nog 2 verplichte bondstrainingen gaan bijwonen en aan nog 2 verplichte wedstrijden in Nederland deelnemen, om vormbehoud te tonen. Zij zal ook hard gaan sparen de komende maanden, want de reis en verblijfskosten + deelname aan het EK kost € 995,00 en de deelnemers moeten dit zelf bekostigen. Er zal dus ook gezocht worden naar sponsors. Een nieuwe uitdaging voor de komende tijd, op meerdere vlakken!