Liliane Roosendaal, lid van Show- en Marchingband VIOS uit Mijdrecht, is zaterdag 15 maart jl. wederom Nederlands Kampioen majorette geworden. Met haar nieuwe show “water” kwam ze uit in de Accessories Senior klasse en bracht zij de jury en het talrijke publiek in vervoering. Aan het eind van de dag betrad ze de hoogste trede van het erepodium.

Vorig jaar deed Liliane ook al mee. Toen werd ze met haar show “reis door de sterren” Nederlands Kampioen. Zij mocht vervolgens in oktober Nederland op het Europese Kampioenschap in Noorwegen vertegenwoordigen. Hier werd ze derde en veroverde daarmee namens Nederland de bronzen medaille. Na dit E.K. was Liliane eigenlijk van plan haar majorette carrière te stoppen. Maar het kriebelde toch nog te veel. Er werd nagedacht over een nieuwe show. Attributen werden weer gebouwd en een show werd weer geschreven. Hierna werd er hard getraind en vlak voor het kampioenschap werd er proef gedraaid bij 3 wedstrijden. De juryrapporten waren erg positief en Liliane was dan ook vol vertrouwen om de strijd om het kampioenschap aan te gaan.

Zaterdag 15 maart was het zover. In de sporthal in Leidschenveen kwam de top van Nederland samen om te strijden om de hoogste eer en een ticket voor de Nederlandse Equipe. Want ook dit jaar geeft een podiumplek tijdens het N.K. recht op uitzending naar het Europese Kampioenschap. Dat wordt deze keer gehouden in Slavonski Brod te Kroatië.
Liliane kwam met nog 8 concurrenten uit de in de Senior klasse. Ze bracht op bijzondere muziek en met hulp van de zeer aparte attributen het thema “water” fantastisch voor het voetlicht. Aan het einde van de middag werd deze spannende dag afgesloten met de prijsuitreiking. De jury vond de show van Liliane de beste show in de senior klasse en zij mocht voor het tweede jaar op rij een gouden medaille in ontvangst nemen. Een fantastische prestatie!

Vanaf nu wordt er hard getraind voor het Europese Kampioenschap. Er volgen nog 2 verplichte wedstrijden en 2 verplichte bondstrainingen. Verder zal Liliane ook zelf nog aan een aantal wedstrijden deelnemen. Het worden drukke tijden, want in oktober is er alweer de reis naar Kroatië. En natuurlijk wil Liliane ook daar weer goed voor de dag komen!