Mijdrecht – VIOS majorette Liliane Roosendaal vertegenwoordigt opnieuw Nederland tijdens de Europese Kampioenschappen Majorette Accessoires 2014 die deze keer van 2 tot en met 6 oktober plaatsvinden in Kroatië. Er doen 11 landen mee, te weten: Kroatië, Tsjechië, Engeland, Noorwegen, Italië, Bulgarije, Rusland, België, Slovenië, Frankrijk en Nederland.

Nadat Liliane in 2013 met haar show “reis door het heelal” Nederlands kampioene was geworden, deed ze in oktober van datzelfde jaar in Noorwegen voor het eerst mee aan de Europese Kampioenschappen. Hier won zij de bronzen medaille.
In maart van dit jaar werd Liliane met haar nieuwe show “water” voor de tweede keer Nederlands kampioene. Daarmee veroverde ze opnieuw een plek in de Nederlandse selectie voor de E.K. Dit jaar gaat de reis naar Slavonski Brod in Kroatië. De Nederlandse equipe bestaat uit 99 deelnemers.

Liliane met haar show "water" naar de E.K. in Kroatië

Liliane met haar show “water” naar de E.K. in Kroatië

Na het Nederlands Kampioenschap stonden alle trainingen in het teken van de E.K. Vele uren zijn er getraind en vele wedstrijden zijn bezocht. Naast 2 verplichte trainingen voor de gehele Nederlandse equipe onder leiding van de bondscoach, waren er ook 2 verplichte wedstrijden. Hierbij gaf niet alleen de jury punten, maar maakte ook de bondscoach een rapport op. En dit alles om de show nog verder te perfectioneren naar een top prestatie tijdens de E.K. En natuurlijk werd er weer hard gespaard voor de reis, want die moeten Liliane en haar trainster Petra Faas zelf betalen.

Tot haar grote verrassing werd Liliane tijdens de laatste verplichte wedstrijd gevraagd of zij de Nederlandse vlag wil dragen tijdens de openingsceremonie! Een hele eer is en een bijzondere ervaring wordt het om de Nederlandse equipe aan te voeren met de nationale vlag.

Op woensdag 1 oktober vertrekken er 4 bussen met aanhanger naar Slavonski Brod. En na een reis van 21 uur hoopt de equipe op donderdag 2 oktober om 17:00 uur aan te komen.
Op vrijdag 3 oktober is de muziektest voor alle landen. Dan hoort Liliane ook wanneer zij aan de beurt is. ’s Avonds is de openingsceremonie. Zaterdag 4 en zondag 5 oktober zijn de wedstrijddagen, met zondag aan het eind van de middag de uitreiking van de prijzen.
Liliane is er klaar voor en heeft er veel zin in! Met Liliane doet VIOS internationaal mee met de besten van Europa. En alleen dat al is iets om apentrots op te zijn!