Mayke Boellaard, leerling van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht, deed op 28 juni met succes HaFaBra examen bij muziekschool Kunst Rond De Venen in Wilnis.

De nieuwe muziekschool is voor het afnemen van HaFaBra examens een samenwerkingsverband aangegaan met muziekorganisatie Noord-Holland en Utrecht. Onder het toeziend oog en luisterend oor van examinator de heer Van Berkel gingen 20 jonge muzikanten uit onze regio op voor hun examen.

Mayke ging op voor het praktisch examen HaFaBra B dwarsfluit. Het theoretisch examen had ze vorig jaar al gehaald met een gemiddelde van maar liefst 9,5.
Hoewel Mayke nog herstellende is van een voetblessure, was daar tijdens haar optreden voor de examencommissie niets van te merken. Samen met haar vriendin Vera speelde ze een duet voor dwarsfluit en gitaar. De examencommissie was uiterst tevreden over Mayke en beloonde haar spel met een 8,5 gemiddeld. Docente Judith Glasbeek was apentrots op haar protegé.

Mayke geslaagd OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er spelen diverse leerlingen bij de show- en marchingband van muziekvereniging VIOS. Regelmatig verzorgt VIOS optredens in Mijdrecht en omstreken. Heeft uw kind interesse om een instrument te (leren) spelen en met de show- en marchingband op straat te gaan, bezoek dan eens de website www.vios-mijdrecht.nl en meldt hem of haar aan. Mailen kan ook naar info@vios-mijdrecht.nl.