MusicKidz, de eerste noten

We hebben er tot 11 september op moeten wachten. Maar eindelijk was het dan zover. De eerste van 20 gratis MusicKidz-lessen vond plaats. 9 kinderen hebben de gang naar ons clubgebouw gemaakt voor een eerste kennismaking met de nobele kunst van het muziek maken.

De juffen Marinda en Esther reikten, na een eerste onderlinge kennismaking, de muziekmap en een blokfluit uit aan de kinderen. Aanvankelijk nog een beetje onwennig en spannend, maar geef een aspirant muzikant een instrument en dan is de zaal al snel gevuld met de eerste noten en een veelheid aan tonen. Het uurtje was eigenlijk alweer voorbij voordat ze er erg in hadden. Gewapend met blokfluit, map en een eerste huiswerkopdrachtje gingen de Kidz even na acht uur weer naar huis. En uit betrouwbare bron hebben we vernomen, dat er direct bij thuiskomst al lustig op los gefloten werd! Dus dat gaat ook dit jaar weer helemaal goed komen.

Klik hier om wat foto’s te bekijken!

Het belooft weer een leerzaam en gezellig halfjaar te worden. Want er zit zeker muziek in deze enthousiaste groep MusicKidz.  En dat gaan we er het komende half jaar uithalen! En, er is nog plek voor een paar kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Dus weet je iemand? Laat hem of haar zich nog gauw even opgeven. Bel met Joyce Tijdeman op telefoonnummer (06) 36 32 99 65 of stuur een mailtje naar musickidz@vios-mijdrecht.nl.