Het is een tijdje stil geweest met updates over de MusicKidz groep van dit seizoen, maar dat houdt niet in dat er niks gebeurd is. De groep heeft ondertussen namelijk al verschillende muzieknoten geleerd op de blokfluit, er is al een keer geoefend met trommelen op plankjes, en ook hebben de kinderen een trompet les gehad. Met de vakantie voor de deur werd er groot uitgepakt met een heuze slagwerk workshop.Bij binnenkomst zagen de kinderen gelijk de instrumenten die opgebouwd stonden in de grote zaal. Dit zorgde voor een groot enthousiasme bij de groep. Wat de groep alleen nog niet wist, was dat er in de kantine en in de omkleedruimte boven nog meer instrumenten opgebouwd stonden.

In 3 groepjes hebben de kinderen vervolgens kennis gemaakt met het “normale” slagwerk (snare, basedrum en tenor),  effect instrumenten (bekkens, bongo’s, agogo bells, tempo bloks, etc) en het melodische slagwerk (marimba, xylofoon, bells).  De kinderen vonden het allemaal super interessant en waren enorm enthousiast toen ze de instrumenten zelf mochten spelen.

Wat hierbij vooral opvalt is de muzikaliteit van de kinderen. Bij de instrumenten in de grote zaal werd al netjes samen gespeeld, bij de effect instrumenten klonken er al echte ritmes en bij het melodisch slagwerk werd “Liesje heeft een lammetje” zelfs meerstemmig gespeeld.

De komende drie weken genieten de kinderen van een welverdiende vakantie. Vanaf 13 januari gaan de lessen weer verder met nog 4 algemene lessen, een trommel les, een trompetles en ook nog een blaasinstrumenten workshop.

Meer foto’s van deze les zijn te vinden in het fotoalbum