New MusicKidz on the blok

Op 25 augustus 2017 was het zover. De eerste van 20 gratis MusicKidz-lessen in VIOS clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen in Mijdrecht. 17 kinderen hadden zich ingeschreven en 15 daarvan waren deze eerste les aanwezig. Een gezellige drukte van belang.

Al voor zevenen meldden de eerste kinderen zich met hun ouder(s) in het clubgebouw. En terwijl de kinderen in de zaal alvast kennis met elkaar maakten, vulden de ouders wat papieren in. Want ook al is het gratis, aan enige administratie ontkom je niet. Na dit noodzakelijke kwaad begon dan de eerste van de 20 lessen.
Juffen Marinda en Esther stelden eerst zichzelf voor en vertelden, net als op school, wat huisregeltjes. Daarna vertelden de kinderen om beurten hun naam, leeftijd, van welke school ze zijn en in welke groep ze zitten. Veel kinderen van De Fontein, maar ook van de Montessori en de Julianaschool. In deze eerste les werd verteld wat VIOS zoal doet, lieten de juffen een uniform zien en konden de kinderen ook wat filmpjes van de Show- & Marchinband bekijken. Daarna was het tijd om de blokfluiten in ontvangst te nemen, de notenbalk en de eerste noten.  Het was direct al een dolle boel. Leuk om te zien hoe snel de kinderen dingen oppikken en zich ook al thuis voelden. En opeens was het zomaar acht uur en zat de eerste les erop en gingen de kinderen met de inmiddels weer teruggekeerde ouder(s) naar huis. Was het maar vast weer volgende week…

Voor wat foto’s kijk je natuurlijk weer even hier op de website. Wordt vervolgd.