NK Almere 2

Nog een NK weekend, van de KNMO-NTSB. Eind vorig jaar was de verrassing dat 2 leden via de Dutch Open in juni 2019 zich geplaatst hadden voor voor het NK via de NTSB. Dat betekende dat Kelly haar 1-baton en dance mocht doen en Naomi haar 2-baton. Kelly was zaterdag aan de beurt met beide onderdelen, Naomi zondag. Maar de dames hebben sportief elkaar het hele weekend aangemoedigd.

En zondag met de prijsuitreiking was daar ook opeens Liza die even langs kwam na haar showrepetitie met de band. De zaterdag begon al vroeg. Om 08:00u mocht Kelly intrainen op de vloer in haar blok voor de 1-baton. Dit liep allemaal lekker en daarna de vloer op voor de jury. Ze bleef stralen. Drie kleine drops maar over het algemeen een goed gevoel. Het volgende blok was Kelly al met haar dance aan de beurt. Oktober 2019 was de laatste uitvoering op de vloer geweest, dus even wennen. Maar de show starte goed. Een paar kleine slips en dus drops, maar niet bijzonder hinderlijk. Dan vlak voor het eind, glipt de baton uit de hand en land op haar neus! Wetende dat de neus dat jaar ervoor gebroken was, geeft wel even de pijn weer als de baton er weer op valt. Even was Kelly de weg kwijt maar ze herpakte zich voor de laatste tellen en eindigde haar show. Meteen maar even langs de EHBO en ijs erop. De middag waren er geen optredens meer voor TwirlPower. Om 18:30u begon de prijsuitreiking. Iedereen werd opgenoemd en de eerste 3 kregen de medaille omgehangen.Kelly werd 5e met haar 1-baton en 11e met haar dance. Een mooie prestatie in 2 zware categorieën!

Op naar dag 2. Hier mocht Naomi stralen met haar 2-baton. Ze hoefde gelukkig niet zo vroeg, dus iedereen verzamelde zich om 10:30u in de sporthal. Omkleden, make-up en daarna intrainen op de vloer. Naomi was er bibberend van de zenuwen klaar voor. En wat een geluksvogel, ze mocht als eerste beginnen! De show begon met een lekker tempo en dit hield ze goed vol. Halverwege eventjes 1 drop van een baton maar daar bleef het dan ook bij! Wat een mooie uitvoering, wat een goede prestatie! De zondag was gelukkig korter en om 15:30u begon de prijsuitreiking al. En Naomi heeft het geflikt! Ze won een bronzen medaille op dit NK. Een derde plek op het podium! Een druk weekend voor TwirlPower en weer hele mooie uitslagen! Op naar de eerste wedstrijd. Deze is op 15 maart in Maarssen. Er zullen hier heel veel optredens zijn die dag, want TwirlPower is gegroeid in leden aantal en dat gaan we merken, 28 optredens! Op naar een mooi seizoen 2020!