Taptoe Bussum

Show & Marchingband Vijos vierde met een  taptoe hun 60-jarig jubileum bij voetbalclub SDO in Bussum. Behalve Vijos was er natuurlijk ons eigen VIOS en verder Advendo Sneek, Jong Advendo, Show & Marchingband Juliana uit Amersfoort en Jong Juliana.

Zaterdag 2 juni vertrokken we met half uurtje vertraging (busje komt zo!) naar Bussum. Daar kon omgekleed worden en een deel van de begeleiding vertrok naar het veld om te kijken of er al bordjes geplaatst waren. Nee dus, Juliana zou het doen, maar die lieten het graag aan VIOS over. Daarna was het terug rennen naar het gebouw van Vijos, want er moest ook nog omgekleed worden. De band stond inmiddels klaar om naar het veld  te lopen. Daar werden de korpsen eerst voorgesteld en werd de taptoe geopend door de burgemeester. Daarna lieten de korpsen een voor een hun show zien aan het publiek (ongeveer 1000 mensen). Tussendoor kon men wat eten bij de eetkraampjes die langs het veld stonden.

Tot slot was er nog de finale met de Synergia March, het taptoesignaal en het Wilhelmus. Hierna vertrokken de korpsen al spelend weer richting het gebouw van Vijos om zich om te kleden. Het was erg gezellig in de kleedkamer bij VIOS en Jong Juliana, er werd hard meegezongen met de muziek die gedraaid werd. Daarna gingen ze buiten nog even verder tot de bus weer volgeladen was en we weer richting Mijdrecht vertrokken.