VIOS crime scene weer vrijgegeven

Mijdrecht – Geholpen door prachtig weer en onder grote publieke belangstelling vond afgelopen zaterdag de 28steeditie van de VIOS taptoe plaats op het Raadhuisplein. VIOS presenteerde hier voor het eerst zijn nieuwe show “CSI – The Lost Girl”. Naast VIOS genoot het publiek van de shows van nog 3 korpsen en de wedstrijdteams van de majorettes van VIOS.Terwijl dweilorkest DORST met zijn gezellige muziek het publiek in de stemming bracht vertrokken de deelnemende korpsen van het VIOS clubgebouw aan de Windmolen voor een optocht naar het Raadhuisplein. Een pittige mars voor de korpsen, maar die zijn dat wel gewend. Om kwart over één waren alle bands bij het Raadhuisplein en kon het hoofdprogramma van de taptoe beginnen. Maar niet voordat twee trouwe leden van VIOS letterlijk en figuurlijk in het zonnetje waren gezet. Martin de Jong, trombonist en initiator van dweilorkest DORST, voor 40 jaar en slagwerker Gerco van der Linden voor 25 jaar lidmaatschap en verdiensten, kregen de KNFM spelt met oorkonde uitgereikt door VIOS voorzitter en tambour-maître John Mayenburg. De plechtigheid werd in stijl afgesloten met het gezamenlijk door VIOS en DORST spelen van de golden oldie “In The Stone” van Earth Wind and Fire. Een unieke gebeurtenis want het was in de 113 jarige geschiedenis van VIOS en het 14 jarig bestaan van DORST nog niet voorgekomen dat ze gezamenlijk een nummer ten gehore brachten. We hopen niet dat het weer zo lang gaat duren voor ze nog eens samen spelen, want het klonk hartstikke gaaf.

De eerste show, ‘Do you remember this one” werd door drumfanfare TTH uit Hazerswoude voor het voetlicht gebracht. Een heerlijke show met veel herkenbare muziek. Menig open doekje viel hen dan ook ten deel.

Na TTH was het de beurt aan majoretteteam A van VIOS. Zij brachten hun wedstrijdshow “Petticoat”. De afgelopen winter is er hard gewerkt door de dames. Wij durven te voorspellen dat de meiden het komende seizoen hoge ogen gaan gooien in het wedstrijscircuit.

Daarna was de taptoevloer voor Drum- en Showband Con Brio uit Alphen aan den Rijn. De show stond in het teken van “It is MusicAl”, met muziek uit diverse musicals. Maar in de tweede betekenis van het woord ook verwijzend naar muziek in zijn algemeenheid als verbindende factor tussen mensen.  Een mooi en tevens eigenlijk wel klassiek thema dat de nodige waardering van het publiek kreeg.
Vervolgens was de beurt aan majorettes team B van VIOS. Hun spannende spionage show ging fantastisch. Het publiek genoot zichtbaar en de meisjes straalden.

En daarna stal showband Nieuwkuijk de show met de uitvoering van hun “Celebration”. Een afwisselende en, niet in het minst door de swingende dans van tambour-maître en miss majorette,  vermakelijk show met bekende nummers en majorettes die vaardig pompons, vlaggen en de batons hanteerden.
“Last but not least” de knallende afsluiter door VIOS met de première van “CSI – The Lost Girl”. In deze, op de Amerikaanse televisieseries gebaseerde, show gingen de forensische experts van VIOS op zoek naar het verdwenen meisje. Een uitstekende eerste uitvoering met een beduidend andere stijl dan de shows van de overige deelnemers aan de taptoe. Het publiek waardeerde het met een flink applaus. Staf en leden zijn zeer tevreden en kregen ook achteraf veel positieve reacties. Een oud bekkenist van VIOS noemde het zelfs “de beste show van VIOS ooit”. VIOS gaat hier de komende jaren flink mee scoren. Al op 15 juni gaat VIOS weer op zoek naar het verdwenen meisje tijdens de taptoe van Hazerswoude (www.drumfanfare-tth.nl). We bevelen deze taptoe van harte aan.

Het programma werd gewoontegetrouw afgesloten met de gezamenlijke uitvoering van het koraal “Blijf bij mij heer”, het taptoesignaal door VIOS trompettist Max van Vliet, en het Wilhelmus.

Om ongeveer 4 uur werd de “Crime Scene” weer vrijgegeven en verlieten de korpsen op eigen muziek het taptoeveld waarna ze in een lange optocht terug naar het clubgebouw marcheerden. Daar kregen ze nog de oorkondes voor deelname uitgereikt die, in de vaart der volkeren, niet meegenomen waren naar het taptoeterrein.

Al met al een uitermate geslaagde middag. Waardering voor de organisatie die met minimale middelen en maximale inzet van leden en vrijwilligers een brok gratis amusement voor velen op een zonovergoten Ronde Veens plein hebben verzorgd. Petje af en diepe buiging !

Voor foto’s van, informatie over en lid worden van VIOS en DORST kijk je het best even op de sites www.vios-mijdrecht.nl en www.dweilorkest-dort.nl.