VIOS en de Proostdijschool maken muziek

Muziekvereniging VIOS en de Proostdijschool slaan de handen ineen om de kinderen van groep 4/5 muziekles te geven. In 10 lessen van 60 minuten leren de kinderen onder begeleiding van een professionele docent de beginselen van het bespelen van de trompet en de trombone. Door goed te oefenen en samen te spelen kunnen de kinderen aan het eind van dit project samen een echt concert geven.

De kinderen krijgen in de periode van 2 februari tot en met 12 april a.s. iedere dinsdagochtend muziekles van trompettist Erik van der Heijden. Hij leert de kinderen stap voor stap de beginselen van het bespelen van een trompet en een trombone. De kinderen krijgen na schooltijd het instrument mee naar huis om ook thuis te kunnen oefenen.

De kinderen zijn inmiddels al enkele weken bezig en kunnen behalve geluid uit de trompet en trombone, ook enkele noten spelen. Samen spelen zij al korte liedjes, waarin zelfs af en toe een solo gespeeld wordt. Ook kunnen zij door te ‘buzzen’ met hun mondstuk een sirene nadoen.

Het muziekproject wordt mogelijk gemaakt door samenwerking van muziekvereniging VIOS en de Proostdijschool. Het project wordt financieel ondersteund door het Ronde Venen Fonds, het Prins Bernard Cultuurfonds en de gemeente de Ronde Venen.

Aan het eind van het project geven de kinderen een concert op school. Ook mogen zij deelnemen aan de seizoenpresentatie van muziekvereniging VIOS. Bent u benieuwd naar het eindresultaat? U bent van harte welkom bij de seizoenpresentatie op zondagmiddag 17 april as. om 14.00 uur. Deze vindt plaats in sporthal ‘De Phoenix.’