Wie is de VIOS-mol 2017?

Zaterdag 7 oktober kwamen 21 deelnemers waaronder de mol naar het VIOS-clubgebouw om door middel van spelletjes en opdrachten te ontdekken wie de mol  was.  Om de VIOS-mol te vinden hadden we dit keer geen dag, maar een heel weekend (24 uur) de tijd. Na een stukje taart en een welkomstwoord en uitleg van de organisatie kon het beginnen.

Eerst kregen we een kwartier de tijd om de lijsten met gegevens van de deelnemers te bestuderen en eventueel wat te noteren in het molboekje. Hierna begint het eerste spel in de zaal. Iedereen zit in een kring en er worden vragen over de deelnemers gesteld. Wie het eerst op de bel drukt en het juiste antwoord geeft verdient een joker. Er wordt ook verteld dat er een joker verstopt is in het clubgebouw waarmee een vrijstelling voor de finale te verdienen is.

Na een korte pauze volgt het volgende spel. In tweetallen moeten er plaatjes met ballonnen beschreven en gevonden worden. Na een goed resultaat konden er munten voor in de pot verdiend worden. Danique werd voor het derde achtereenvolgende jaar als penningmeester benoemd om de pot te bewaken.

Nu was het etenstijd. Ieder had gehoord wat zijn corvee-taak was voor deze avond en kon aan de slag met bijvoorbeeld de tafels dekken. De anderen hielden zich bezig met de vrijstelling vinden en de puzzel van 1000 stukjes te maken, die wanneer hij helemaal klaar was ook munten op zou leveren. Dat ging natuurlijk niet lukken, want de mol zou echt wel een stukje weghalen. Na heerlijk gegourmet te hebben en een lekker stukje ijs als toetje kon de avond beginnen.

We moesten de eerste test maken met 10 vragen over de spellen en de mol. De test  werd daarna meteen nagekeken en de 3 beste en 3 slechtste deelnemers werden genoemd. Sommigen  wisten  nu een beetje of ze op de goede mol zaten.

In de zaal waren verschillende spelletjes, zoals zo snel mogelijk zo veel mogelijk VIOS-kleding aantrekken, bekertjes stapelen en geblinddoekt in een bak voelen wat er in zat. Er was ook nog zaklopen en met ballonnen een paal versieren. Na een avond met veel plezier kregen we te horen wie er welk spel gewonnen had en wat we ermee verdiend hadden voor de pot. 

Ook kreeg iedereen zijn ingeleverde telefoon weer terug. Het was voor sommigen heel moeilijk om hun telefoon niet de hele dag in hun hand te kunnen hebben! Hierna was het tijd om de zaal om te bouwen tot slaapzaal en om 12 uur moest het stil zijn. Een deel van de jeugd zat nog een tijd in de kantine en had Jens, die er alleen vanavond even was zo gek gekregen om met zijn zus Ilse naar de McDonald’s te rijden om nog wat eten te halen! Er gingen nog zeker 80 Mcnuggets naar binnen. Toen dat op was konden ze ook naar bed.

De wekker van Max ging al om kwart voor 7, want er moest naar Max Verstappen gekeken worden. Hij reed goed, hij werd knap tweede. En toen deed Jacqueline opeens het licht aan en moesten we opstaan. Na een lekker ontbijtje en de zaal weer opgeruimd te hebben volgde het spel op de fiets.

 Het elf-leden spel, je speelde in een groepje maar ook met z’n allen. In 4 groepen, te herkennen aan de ballonnen aan de fietsen moesten we achterelkaar een route door Mijdrecht rijden langs 11 VIOS-leden. Elk stukje weg mocht maar een keer gereden worden. Achter elk raam hing een letter en bij sommige adressen was er een spelletje zoals bijvoorbeeld spijkerpoepen of skilopen. Na een goed gereden route hebben we ook hier weer munten verdiend.

Na terugkomst in het clubgebouw mochten de winnaars van een spelletje kiezen of ze nog een lijst van iemand wilden inkijken of dat ze muntjes wilden voor in de pot. Hierna was het tijd voor de lunch, een broodje hamburger en een broodje gezond. Er werd ondertussen druk gepuzzeld met de letters die op de ramen stonden, er kwam uiteindelijk ‘ochtendmens’ uit en er werd diep nagedacht wie toch de mol zou zijn. Na de lunch werd het tijd voor de volgende test, die ook meteen weer werd nagekeken.

Er bleven 5 finalisten over, een was Casper, die de vrijstelling gevonden had.  De anderen waren Conny, Gido,  Rachelle en Twan. Zij moesten een laatste spel doen en uiteindelijk water kokend zien te krijgen. Lukte dit niet waren we de helft van onze verdiende munten kwijt. Maar het lukte!

De laatste test volgde, wie was de mol en wie was de uiteindelijke winnaar?   Casper viel als eerste af, daarna Twan. Nu hadden we nog de verliezer, de winnaar en de mol. Conny is de verliezer, Gido is de winnaar en de VIOS-mol 2017 is Rachelle! Goed gedaan, pas in de finale verdacht.

Ik wil de organisatie bedanken voor weer een enorm leuk goed georganiseerd Wie is de VIOS-mol weekend! Wij kijken al weer uit naar het volgende jaar.