Zondag 9 oktober werd er in en rond het Vios-gebouw gezocht naar een mol. Om 10 uur kwamen 19 leden en vrijwilligers bij elkaar om gezamenlijk te zoeken naar een mol onder hen. Door middel van spellen, puzzels en vragen probeerde men achter de oplossing te komen.

Bij de juiste oplossing van sommige opdrachten vielen consumptiebonnen te verdienen, die je later ook zo weer kwijt kon zijn. Wanneer er goed opgelet werd kreeg je hier en daar hints en er waren ook  jokers te vinden en te verdienen, die weer bij  een executieronde ingezet konden worden.

Onder leiding van Jacqueline begonnen de deelnemers met een quiz over elkaar, waarbij ze een joker konden verdienen. Hierna volgde een spel met ballonnen, die stuk geprikt moesten worden en het derde spel ging over goed spellen en rekenen. Na het derde spel volgde de eerste executieronde en de kandidaten die iets te biechten hadden konden dat doen.

Na de lunch werd iedereen in 4 groepen verdeeld en moest men op de fiets 7 locaties zien te vinden, waar verschillende opdrachten gedaan moesten worden. Er werden hier behoorlijk wat consumptiebonnen mee verdiend. Hierna mocht iedereen een vraag voor de mol bedenken die misschien wel of niet later in de groep beantwoord zou worden.

Het vijfde spel was kokers zoeken buiten op het grasveld. Hierin zaten papiertjes met positieve en negatieve getallen. Houden we nog wel consumptiebonnen over? Danique, de penningmeester kon aardig wat muntjes inleveren. Voor de laatste grote executie kregen de deelnemers de antwoorden van de mol op de vragen te horen en moest men bedenken: Wie is nu toch die mol?

Na  het nakijken kregen alle deelnemers een potje met rood of met groen snoep en zo bleven de 5 finalespelers over, die tijdens het finalespel nog een kans hadden om te bepalen wie de mol was. Boukje mocht in 4 emmers voelen (met spaghetti, gel of tomatensaus) op zoek naar plankjes met daarop een aanwijzing naar letters, die gezamenlijk weer een woord moesten vormen. Suzanne, Hein, Igor en Jens moesten het woord proberen te vinden.

De 5 finalisten moesten nog een laatste vragenlijstje invullen en hierna werd de uitslag bekend gemaakt. Als eerste viel Suzanne af, toen Hein en daarna hadden we nog een verliezer, winnaar en de mol. Boukje bleek de verliezer, Igor de winnaar en Jens was de mol!

Nu was het tijd om de verdiende consumptiebonnen te gebruiken en nog even gezelligna te praten. De organisatie wordt bedankt voor het organiseren van een ontzettend leuke Wie is de Vios-moldag?!!!