Archive for the ‘Show-marchingband’ Category

Straatparade Deurne en taptoe Breda

zondag, september 8th, 2019

Op zaterdag 7 september had de Show- & Marchingband twee optredens. Allereerst togen we naar Deurne (bij Antwerpen) om aldaar mee te doen met de straatparade met wederom Reuzen. En bij deze optocht bleken dat er echt heel veel te zijn. Gelukkig wel bijna allemaal op wielen zodat de parade lekker door bleef rollen. Ook hadden we het grootste geluk met de voorspelde buien. Het bleef gelukkig aangenaam droog met een zonnetje.

Daarna gauw de bus van Martinus weer in en via een mooie alternatieve route naar de voetbalvelden van Breda. In een zeer gevarieerd programma kreeg VIOS een zeer groot applaus voor een hele goede taptoe-show! Ook hier bleven de voorspelde buien langs de andere kant gaan. Moe maar voldaan konden we terug in Mijdrecht tevreden zijn over een prima dag!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Deurne en taptoe Breda

VIOS landelijk in beeld

maandag, augustus 19th, 2019

Zoals we al eerder gemeld hebben zijn er TV-opnames gemaakt van de Show- & Marchingband. Met een duidelijke roffel begint de spot en later komt onze Jens nog even in beeld! Wij danken de Rabobank dat wij hiervoor verkozen zijn en aan mee mochten doen!

Klik hier

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor VIOS landelijk in beeld

MusicKidz start weer na de zomer!

zaterdag, juli 27th, 2019

Na de vakantie begint ook weer een nieuw seizoen van VIOS MusicKidz. MusicKidz is een programma van 20 gratis lessen wat is opgezet om kinderen kennis te laten maken met het bespelen van een instrument waarbij alvast de eerste basis wordt gelegd om in te stromen bij de opleidingen voor het meespelen in de showband. MusicKidz begint op vrijdag 13 september 2019. Opgeven kan via Musickidz@vios-mijdrecht.nl waarna zowel u als uw kind kennis kan maken met de leden die de lessen zullen verzorgen. Voor verdere vragen over het MusicKidz programma kan er ook gemaild worden naar bovenstaand emailadres. Namens heel VIOS een hele fijne zomervakantie en hopelijk tot na de vakantie!!

Posted in Nieuws, Show-marchingband, ViosKidz | Reacties uitgeschakeld voor MusicKidz start weer na de zomer!

Straatparade Estrees (F)

dinsdag, juli 23rd, 2019

Zondag 21 juli kon de begeleiding nogmaals alle benodigdheden in de bus laden voor weer een toertocht door Belgie. Voor de kaartvolgers onder ons: Bij Lille is het afbuigen en dan heb je links Douai waar we twee weken geleden waren en rechts heb je Estrees waar we nu heen gingen. Links een grotere plaats waar we heel veel publiek hadden, rechts een dorpje met de plaatselijke bewoners die maar even uit de schaduw naar de weg kwamen. Een groter contrast kon er niet zijn. Maar hoe dan ook, men was even enthousiast wat de Show- & Marchingband liet zien!

Bij dit warme optreden was in ieder geval alle aandacht voor de nieuwe aankleding van de begeleiding. Een mooie aanvulling op de toch al mooie uniformen van het korps! Namens Show- & Marchingband VIOS wensen wij iedereen een heel fijne zomer! Tot in september!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Estrees (F)

Straatparade Douai (F)

donderdag, juli 11th, 2019

Op zondag 7 juli zijn we afgereisd naar Douai om mee te lopen met het Festival of Giants (Fêtes de Gayant). We vertrokken om 9:30 en kwamen om ongeveer 13:30 aan. Na even een halfuurtje ontspanning was het tijd om om te kleden en in te spelen. Langs de optocht stond het publiek rijen dik en er werd met kilo’s (echt hele zakken) confetti gestrooid. Hierdoor was er een feestelijke sfeer en ons optreden werd zeer goed ontvangen. Het publiek ging echt uit z’n dak! Uiteraard kregen wij ook een behoorlijke lading confetti over ons heen, maar dit mocht de pret niet drukken. Het enthousiaste publiek maakte alles weer goed! Het optreden was langer dan verwacht en we waren wat later klaar dan gepland. Moe en voldaan stapten we weer terug in de bus richting Mijdrecht! Zeker voor de jongsten onder ons was het behoorlijk zwaar maar ook zij hebben het gewoon vol gehouden. Het was een top dag!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Douai (F)

Nieuwe sponsor bij VIOS

zondag, juni 30th, 2019

Zoals al eerder geschreven is de Show- & Marchingband van Muziekvereniging VIOS vijfde geworden in de Starklasse van het ODSC te Assen! Inmiddels hebben we de op- en aanmerkingen van de zeven juryleden mogen beluisteren. Onder meer wordt er meerdere keren genoemd dat we opvallen met de kleuren van onze uniformen, maar ook dat we op moeten letten met het ‘kleuren’ van onze show.

We hebben natuurlijk de woorden omgezet in daden. VIOS is verheugd dat Rembrandt Schildersbedrijf een nieuwe zilveren sponsor is geworden! Rembrandt Schildersbedrijf verzorgt alle voorkomende binnen- en buitenschilderwerken en is gespecialiseerd in houtrot herstel. Zij zijn uw schilder in de regio o.a. Amstelveen, Aalsmeer, Mijdrecht, Nieuwkoop, Vinkeveen, Woerden en Wilnis. Natuurlijk rekenen zij GEEN VOORRIJKOSTEN binnen een straal van 20 km rond Mijdrecht aldus hun site rembrandtschildersbedrijf.nlOp de foto voorzitter John Mayenburg en de heer Sandor Harmens die, na het tekenen van het contract, elkaar een ‘kleurrijke’ handdruk geven.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe sponsor bij VIOS

34e Taptoe Mijdrecht warm maar geslaagd!

zondag, juni 23rd, 2019

De weersvoorspellingen logen er niet om. Zaterdag 29 juni beloofde een zeer warme dag te worden. Als organisatie van een Taptoe hoop je natuurlijk op schitterend mooi weer. Maar met deze temperaturen was het natuurlijk wel even extra opletten. Om 13.30 uur begon ons eigen dweilorkest Dorst al de aandacht te trekken op het Raadhuisplein. ‘Opwarmen’ was voor vandaag een verkeerde woordkeuze….

Ondertussen kwamen maar liefst vijf korpsen vanaf het clubgebouw van VIOS aan de Windmolen, over de Hoofdweg, naar het Raadhuisplein. Na een voorstel-ronde konden vervolgens Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showbrassband Thalita uit Vlaardingen, Marchingband Tamarco uit Leiderdorp, Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk en natuurlijk de Show- & Marchingband VIOS uit het eigen Mijdrecht hun show laten zien.Gelukkig waren er nog veel toeschouwers gekomen die enorm genoten hebben van alle optredens en iedereen een groot applaus gaven. Tevens hebben de korpsen zelf ook genoten en kan de organisatie van de muziekvereniging VIOS deze taptoe als zeer geslaagd beschouwen!

Voor alle foto’s klik hier. Met heel veel dank aan Sietse!


Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor 34e Taptoe Mijdrecht warm maar geslaagd!

VIOS in TV-commercial

zondag, juni 23rd, 2019

Eenmaal terug vanaf ons optreden bij de avondvierdaagse was het tijd om even snel wat te drinken want inmiddels stond er een TV-ploeg klaar. In opdracht van de Rabobank zijn er 18 verenigingen in Nederland uitgekozen voor een commercial over verenigingen die midden in de gemeenschap staan en wij zijn trots dat wij daarvan deel uit mogen maken. De Show- & Marchingband met een schitterende ondergaande zon….. de TV-ploeg werd helemaal enthousiast en helemaal gelukkig van onze medewerking! Wie komt er straks het beste in beeld? Jens of Martin? We gaan het zien!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor VIOS in TV-commercial

A4D Mijdrecht

zondag, juni 23rd, 2019

Als laatste in een serie van zes avondvierdaagsen gingen we op 21 juni aan het hoofd van de stoet in onze eigen plaats Mijdrecht. Gelukkig nu geen ‘code Oranje’ maar met prachtig weer ging het van de Ambachtsheerensingel, via de Dorpsstraat, terug naar de parkeerplaats van Argon. Alwaar nog veel toeschouwers bleven genieten van onze muziek en die van de korpsen uit Woerden en Vinkeveen.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor A4D Mijdrecht

Geslaagd voor examen!

zondag, juni 23rd, 2019

De vereniging mag melden dat zij weer extra trots is op een aantal geslaagde leden: Bjorn de Moor en Vera Verweij hebben hun theorie voor slagwerk en saxofoon B behaald. Liza van der Linden en Lisette Harmens respectievelijk hun praktijkexamen dwarsfluit A en B. Van harte gefeliciteerd en veel succes en plezier!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Geslaagd voor examen!