Archive for the ‘Show-marchingband’ Category

Activiteiten VIOS geannuleerd – UPDATE

zaterdag, maart 14th, 2020

Naar aanleiding van de door de regering gepresenteerde maatregelen omtrent het Coronavirus heeft ook Muziekvereniging VIOS moeten besluiten alle geplande clubactiviteiten tot nader order af te gelasten (we volgen hierin de maatregelen van het kabinet). Als vereniging zijn wij ons ervan bewust dat wij door het annuleren van alle activiteiten binnen onze vereniging bijdragen aan de beperking van de mogelijke verspreiding van het virus. Helaas betekent dit voor ons dat wij de door ons georganiseerde rommelmarkt op 21 maart en de Seizoenpresentatie op 18 april niet door kunnen laten gaan. Voor beide evenementen kunnen wij op dit moment helaas nog niet zeggen of deze naar een andere datum kunnen worden verplaatst. Zodra er meer duidelijkheid is zullen wij hierover berichten. Namens het bestuur van Muziekvereniging VIOS danken wij u voor uw begrip.

Posted in Nieuws, Show-marchingband, TwirlPower, ViosKidz | Reacties uitgeschakeld voor Activiteiten VIOS geannuleerd – UPDATE

Naar carnaval Bonn met nieuwe gouden sponsor!

zondag, maart 1st, 2020

Maandag 24 februari was ons eerste optreden naar het buitenland dit jaar. Net als drie jaar geleden gingen we naar het carnaval in Bonn, de Rosenmontagszug. De optocht is ongeveer 3,5 kilometer lang, bestaat uit circa 80 wagens en een groot aantal muziekkorpsen en wordt bekeken door ruim 200.000 mensen.

(meer…)

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Naar carnaval Bonn met nieuwe gouden sponsor!

VIOS zoekt jubileden

dinsdag, februari 25th, 2020

Een van de evenementen die door Muziekvereniging VIOS georganiseerd wordt is de Seizoenpresentatie, die plaats vindt op zaterdagavond 18 april a.s. in Sporthal De Phoenix. Met als thema: Out of the box! Om van deze editie een groot succes te maken zijn wij op zoek naar oud-leden die nog eens, samen met de huidige leden van Show- & Marchingband VIOS, zouden willen optreden. Mede door onze oud-leden heeft VIOS deze respectabele leeftijd bereikt en het zou erg leuk zijn om dit jubileum samen met hen te vieren. Het is de bedoeling dat tijdens de Seizoenpresentatie een aantal muziekstukken ‘uit de oude doos’ opgevoerd gaan worden. Om deze stukken in te studeren wordt er in maart op twee maandagavonden gezamenlijk gerepeteerd. Uiteraard zal ook de bij VIOS gebruikelijke gezelligheid niet ontbreken. Ben je oud-lid van VIOS en lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan zo snel mogelijk aan door een mailtje te sturen naar oudleden@vios-mijdrecht.nl. We kijken uit naar jullie deelname!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor VIOS zoekt jubileden

Afsluiting MusicKidz

zondag, februari 16th, 2020

Na 20 leuke en intensieve weken zit het MusicKidz seizoen van 2020 er helaas weer op. Dit jaar deden 9 kinderen mee aan het MusicKidz programma waar kinderen in 20 gratis lessen kennis maken met het maken van muziek. Dit seizoen waren er 5 slagwerkers, twee trombonisten, een saxofonist en een trompettist. Afgelopen vrijdag 14 februari was voor hen dan de laatste keer, en deze was niet voor niks. De Kidz hadden er alles aan gedaan om zoveel mogelijk familie en bekenden mee te nemen naar clubgebouw De Notenkraker om te laten zien en horen waar zij de afgelopen maanden hard voor hebben geoefend. Na een snelle generale repetitie werden de schermen open gezet tussen zaal en kantine en zat daar voor de Kidz hun eerste grote publiek.  

(meer…)

Posted in Nieuws, Show-marchingband, ViosKidz | Reacties uitgeschakeld voor Afsluiting MusicKidz

Extra kledinghoezen

zondag, februari 16th, 2020

Iedereen van de Show- & Marchingband weet de groene kledinghoezen voor de uniformen als we op pad gaan. Ooit hebben we deze mogen ontvangen van modewinkel Keers uit Mijdrecht. Met de huidige uitbreiding van het korps en vervanging van enkele hoezen hebben we daar ineens te kort van. Hoe mooi is het dan dat de huidige eigenaar van een modewinkel, PREGO mode, ons spontaan ook een groot aantal hoezen cadeau doet! Wij zijn er erg gelukkig mee en danken PREGO hartelijk voor deze geste!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Extra kledinghoezen

Serenade Mijdrecht

maandag, december 30th, 2019

Pietenkleding uit, kerstkleding uit, en dan ‘gewoon’ in je uniform zo vlak voor het einde van het jaar. De heer en mevrouw Breewel zijn 50 jaar getrouwd en zij werden op zondag 29 december verrast met een serenade door de Show- & Marchingband. Gelukkig was het feest heel dichtbij in het eigen clubgebouw en danken wij onze buren dat we daar mochten omkleden om het als verrassing te houden voor het bruidspaar!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Serenade Mijdrecht

Wintours nieuwe zilveren sponsor VIOS

zondag, november 24th, 2019

Regelmatig laat Muziekvereniging VIOS in de plaatselijke nieuwsberichten weten waar zij de betreffende periodes gaan optreden. Show- & Marchingband VIOS laat zich niet alleen in Mijdrecht zien, maar wordt in veel meer plaatsen gevraagd. Ook in het buitenland. Uiteraard is uitstekend busvervoer dan heel noodzakelijk en in onze gemeente zijn we daar gelukkig goed in voorzien. Eén van die ondernemingen is Wintours. Dit bedrijf is in 2011 opgericht door Peter Winters en werd in 2014 verkozen tot de beste onderneming van De Ronde Venen! Nu in 2019 mag er weer een mooie vermelding volgen: Wintours is zilveren sponsor geworden van VIOS! Zowel Peter zelf als zijn chauffeurs Michel en Arie zijn zeer enthousiast geworden over de optredens die zowel Show- & Marchingband VIOS als Dweilorkest DORST laten zien, dat hun vervoer op zo’n dag meer een dagje uit wordt dan dat het op werken gaat lijken. Op de foto staan Peter Winters en VIOS-voorzitter John Mayenburg, tijdens het ondertekenen van de overeenkomst. Muziekvereniging VIOS dankt Peter voor zijn vertrouwen en rekent op veel veilige kilometers met elkaar.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Wintours nieuwe zilveren sponsor VIOS

Groots applaus bij Taptoe Barneveld

maandag, oktober 28th, 2019

Op zaterdag 26 oktober was de Show- & Marchingband uitgenodigd om deel te nemen aan de indoor-taptoe te Barneveld in de plaatselijke Veluwehal. Met maar liefst zes korpsen was het een avondvullend programma. Het lag niet aan onze inbeelding, maar met een perfect uitgevoerde (voorlopig) laatste taptoe van dit jaar kregen we veel handen op elkaar tijdens ‘Can’t take my eyes of you’ en een welverdiend groots applaus bij het einde van de show!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Groots applaus bij Taptoe Barneveld

Bjorn geslaagd voor basedrum!

vrijdag, oktober 25th, 2019

Uit de eigen slagwerk-opleiding kunnen we trots melden dat we een basedrum diploma A rijker zijn bij onze vereniging. Bjorn de Moor mag trots zijn certificaat laten zien! Heel veel plezier en succes straks bij de Show- en Marchingband!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Bjorn geslaagd voor basedrum!

Taptoe Bemmel

zondag, oktober 13th, 2019

Op zaterdagavond 12 oktober was de Show- & Marchingband uitgenodigd om deel te nemen aan de Taptoe te Bemmel. Voorgaande edities was dit in een andere periode buiten, maar door een verbouwing/restauratie aan het gemeentehuis met de nodige bouwmaterialen op het taptoe-veld moest men dit jaar uitwijken naar de plaatselijke sporthal binnen. Daar was het allemaal prima geregeld met de omkleedvakken op de indoor-tennisbanen en het taptoe-veld in de hal er naast. We mochten optreden te samen met ESKA Bemmel, DVS jun. en sen. Katwijk, Amantius ’s Hertogenbosch en Exempel Empel. Dat werd dus voor het publiek, maar ook voor de korpsleden een mooie avond!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Taptoe Bemmel