Archive for the ‘Show-marchingband’ Category

Serenade Mijdrecht

maandag, december 30th, 2019

Pietenkleding uit, kerstkleding uit, en dan ‘gewoon’ in je uniform zo vlak voor het einde van het jaar. De heer en mevrouw Breewel zijn 50 jaar getrouwd en zij werden op zondag 29 december verrast met een serenade door de Show- & Marchingband. Gelukkig was het feest heel dichtbij in het eigen clubgebouw en danken wij onze buren dat we daar mochten omkleden om het als verrassing te houden voor het bruidspaar!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Serenade Mijdrecht

Wintours nieuwe zilveren sponsor VIOS

zondag, november 24th, 2019

Regelmatig laat Muziekvereniging VIOS in de plaatselijke nieuwsberichten weten waar zij de betreffende periodes gaan optreden. Show- & Marchingband VIOS laat zich niet alleen in Mijdrecht zien, maar wordt in veel meer plaatsen gevraagd. Ook in het buitenland. Uiteraard is uitstekend busvervoer dan heel noodzakelijk en in onze gemeente zijn we daar gelukkig goed in voorzien. Eén van die ondernemingen is Wintours. Dit bedrijf is in 2011 opgericht door Peter Winters en werd in 2014 verkozen tot de beste onderneming van De Ronde Venen! Nu in 2019 mag er weer een mooie vermelding volgen: Wintours is zilveren sponsor geworden van VIOS! Zowel Peter zelf als zijn chauffeurs Michel en Arie zijn zeer enthousiast geworden over de optredens die zowel Show- & Marchingband VIOS als Dweilorkest DORST laten zien, dat hun vervoer op zo’n dag meer een dagje uit wordt dan dat het op werken gaat lijken. Op de foto staan Peter Winters en VIOS-voorzitter John Mayenburg, tijdens het ondertekenen van de overeenkomst. Muziekvereniging VIOS dankt Peter voor zijn vertrouwen en rekent op veel veilige kilometers met elkaar.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Wintours nieuwe zilveren sponsor VIOS

Groots applaus bij Taptoe Barneveld

maandag, oktober 28th, 2019

Op zaterdag 26 oktober was de Show- & Marchingband uitgenodigd om deel te nemen aan de indoor-taptoe te Barneveld in de plaatselijke Veluwehal. Met maar liefst zes korpsen was het een avondvullend programma. Het lag niet aan onze inbeelding, maar met een perfect uitgevoerde (voorlopig) laatste taptoe van dit jaar kregen we veel handen op elkaar tijdens ‘Can’t take my eyes of you’ en een welverdiend groots applaus bij het einde van de show!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Groots applaus bij Taptoe Barneveld

Bjorn geslaagd voor basedrum!

vrijdag, oktober 25th, 2019

Uit de eigen slagwerk-opleiding kunnen we trots melden dat we een basedrum diploma A rijker zijn bij onze vereniging. Bjorn de Moor mag trots zijn certificaat laten zien! Heel veel plezier en succes straks bij de Show- en Marchingband!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Bjorn geslaagd voor basedrum!

Taptoe Bemmel

zondag, oktober 13th, 2019

Op zaterdagavond 12 oktober was de Show- & Marchingband uitgenodigd om deel te nemen aan de Taptoe te Bemmel. Voorgaande edities was dit in een andere periode buiten, maar door een verbouwing/restauratie aan het gemeentehuis met de nodige bouwmaterialen op het taptoe-veld moest men dit jaar uitwijken naar de plaatselijke sporthal binnen. Daar was het allemaal prima geregeld met de omkleedvakken op de indoor-tennisbanen en het taptoe-veld in de hal er naast. We mochten optreden te samen met ESKA Bemmel, DVS jun. en sen. Katwijk, Amantius ’s Hertogenbosch en Exempel Empel. Dat werd dus voor het publiek, maar ook voor de korpsleden een mooie avond!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Taptoe Bemmel

Serenade Wilnis

zondag, september 29th, 2019

Vrijdagavond 27 september werd de Show- & Marchingband gevraagd voor een serenade in Wilnis bij een oud-lid van VIOS. Bij het clubhuis was er al ingespeeld en na een kort ritje konden de auto’s bij het clubhuis van Viribus Unitus geparkeerd worden (waarvoor onze dank!), waarna het een klein stukje was naar de feestlocatie. Het was een enorme verrassing voor het stralende bruidspaar dat er opeens een grote groep muzikanten voor de deur stond. Er werden diverse nummers gespeeld en als afsluiting natuurlijk het “Lang zullen ze leven”. Als aandenken aan het optreden werd er een oorkonde overhandigd en ging het bruidspaar weer naar binnen om verder feest te vieren.

Teruggekomen bij ons eigen clubgebouw werden de muziekinstrumenten weer tevoorschijn gehaald, en werden de MusicKidz-kinderen verrast door de Show- & Marchingband. Het nummer “Happy” van Pharrell Williams werd voor ze gespeeld, dit was voor de meesten zeer herkenbaar. De kinderen konden zo vast zien wat de toekomst kan zijn, als ze bij VIOS blijven spelen.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Serenade Wilnis

Straatparade Dechy (F)

woensdag, september 25th, 2019

Voor de vierde keer binnen drie maanden zagen we de remlichten bij de beruchte Kennedy-tunnel. Altijd een heikel punt op weg naar de omgeving van het franse Lille waar we opnieuw werden verwacht. Op zondag 22 september togen we naar Dechy. Een kleine plaats maar met een kermis en de nodige feesttentjes leek de sfeer er aardig in te zitten. Bij aanvang van de parade stond er eigenlijk al snel genoeg publiek en was het schitterend weer met 25 graden. In diverse tuinen zaten hele families aan tafel met de BBQ aan. Na een aantal straten afgegaan te zijn was het enkel nog een keer linksaf de Hoofdweg op en dan naar het grote plein. Maar we moesten even wachten tot de hele stoet was aangesloten en de Hoofdweg afgesloten kon worden. Dat was wel het moment dat de naderende donkere wolken dit sneller deden dan de parade. Op het moment dat wij de stoet weer meenamen was het dan ook gedaan met het droge weer. Het publiek vloog naar binnen. De wagens en reuzen gingen aan de kant maar de ‘paarse bikkels’ gingen door. Ook nog een showtje op het grote plein voor de plaatselijke belangrijke mensen op de tribune. Maar toen begon het koud stromende water echt te lopen op plekken waar je dat op die momenten niet wil hebben en mochten we gelukkig terug naar de sporthal. Sneu voor ons maar heel triest voor de organisatie, die ons nog wel voorzag van heerlijke broodjes en drinken voor de terugweg! Ook hier weer goed geregeld! Met de nodige stop op Hazeldonk en veel gezelligheid in de bus kwamen we met de buien mee terug bij het clubgebouw.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Dechy (F)

Straatparade Orchies (F)

maandag, september 16th, 2019

Opnieuw zag de Show- & Marchingband de ring van Antwerpen, maar op zondag 15 september gingen we verder door naar Frankrijk. In de plaats Orchies, niet ver van onze optredens in juli van dit jaar, was wederom een optocht der Reuzen. Met weliswaar prachtig maar ook zeer warm weer leek het ook deze keer een parade met plaatselijke bewoners te worden, maar in de laatste straten stond gelukkig toch redelijk veel publiek. VIOS kreeg veel applaus en complimenten. Onze waardering gaat naar de plaatselijke organisatie die op diverse punten iedereen van drinken voorzag. Top! Gelukkig zaten we vrij vooraan in de parade en kwamen we in uitgelaten sfeer en iets eerder dan verwacht terug in Mijdrecht.

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Orchies (F)

Straatparade Deurne en taptoe Breda

zondag, september 8th, 2019

Op zaterdag 7 september had de Show- & Marchingband twee optredens. Allereerst togen we naar Deurne (bij Antwerpen) om aldaar mee te doen met de straatparade met wederom Reuzen. En bij deze optocht bleken dat er echt heel veel te zijn. Gelukkig wel bijna allemaal op wielen zodat de parade lekker door bleef rollen. Ook hadden we het grootste geluk met de voorspelde buien. Het bleef gelukkig aangenaam droog met een zonnetje.

Daarna gauw de bus van Martinus weer in en via een mooie alternatieve route naar de voetbalvelden van Breda. In een zeer gevarieerd programma kreeg VIOS een zeer groot applaus voor een hele goede taptoe-show! Ook hier bleven de voorspelde buien langs de andere kant gaan. Moe maar voldaan konden we terug in Mijdrecht tevreden zijn over een prima dag!

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor Straatparade Deurne en taptoe Breda

VIOS landelijk in beeld

maandag, augustus 19th, 2019

Zoals we al eerder gemeld hebben zijn er TV-opnames gemaakt van de Show- & Marchingband. Met een duidelijke roffel begint de spot en later komt onze Jens nog even in beeld! Wij danken de Rabobank dat wij hiervoor verkozen zijn en aan mee mochten doen!

Klik hier

Posted in Nieuws, Show-marchingband | Reacties uitgeschakeld voor VIOS landelijk in beeld