Workshops en muzieklessen

Scholen kunnen tegen een geringe vergoeding door VIOS workshops en muzieklessen laten verzorgen. Dit kan zowel op school als in het clubgebouw van VIOS.

Muziek behoort tot een van de kerndoelen in het basisonderwijs. Het blijkt dat veel leerkrachten niet voldoende kennis hebben om een goede muziekles te geven. VIOS kan daarbij helpen!

Wij bieden muziekworkshops waarbij de kinderen op interactieve en ontspannen wijze kennis maken met muziek. Zingen, spelen en bewegen vormen de basis. Daarnaast passeren verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten de revue. Zo leren de kinderen onder andere iets over de ontstaansgeschiedenis van blaasinstrumenten waardoor ook de werking van de instrumenten duidelijker wordt. Natuurlijk krijgen de kinderen de gelegenheid om de instrumenten te proberen. Niet alleen leerzaam maar ook zeer vermakelijk!

De workshops en muzieklessen worden gegeven door een aan het conservatorium afgestudeerde docent. In overleg kunnen workshops op maat worden aangeboden.

Voor informatie over een workshop of les kunt u contact opnemen met Corina van der Linden. Zij is bereikbaar via opleidingen@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 261291.