Het eerste optreden dit jaar was meteen een uitstapje naar het buitenland. Maandag 27 februari was het Rosenmontagszug in Bonn. De optocht was nog nooit zo groot geweest als dit jaar. Er deden 3400 mensen te voet, 820 mensen verdeeld over 89 wagens en 28 muziekgroepen mee. De route was 3,8 kilometer en onderweg waren 19 plaatsen waar omgeroepen werd dat VIOS uit Mijdrecht in die nähe von Amsterdam unter der Leitung  John Mayenburg langs liepen.

Het was vroeg opstaan voor iedereen, naar VIOS om uniformen en instrumenten inladen en om half 7 was het vertrek. We hebben genoeg tijd om onderweg even te stoppen en dat is natuurlijk bij de Mac Donalds. Om 9 uur zit een groot deel al aan de McFlurry of een milkshake. Na een voorspoedige reis komen we in Bonn. Omkleden, inspelen en om half 12 naar onze startplek van de optocht. En nu begon het wachten….. De meiden hadden tassen bemachtigd waar ze de “Kamelle”, snoep en andere spullen, in verzamelden die van de wagens gegooid werden. Ze hoopten dat de begeleiding het voor ze wilden dragen maar nee eet het maar op of laat het achter. Alleen een bal mocht mee voor in het VIOS gebouw. Na 3 uur wachten mochten we dan toch invoegen in de optocht.

Het publiek was ontzettend enthousiast en er werd geklapt en gejuicht. Vooral Happy en Rapid Time konden regelmatig gespeeld worden, want dat vond iedereen enorm leuk.  Het publiek stond rijen dik en de grond lag bezaaid met snoep en ander spul dat gegooid werd. Na 2 uur waren we weer bij de bus terug. John hield nog even zijn praatje dat het goed gegaan was en we tevreden op onszelf kunnen zijn en toen was het weer omkleden en alles inladen.

We hebben het de hele middag in Bonn droog gehad, maar de terugweg was het flink aan het regenen. In Veenendaal was het weer Mac Donalds tijd en na “het diner” had Ed de chauffeur plaatsgemaakt voor Dirk en vertrokken we naar Mijdrecht waar we rond 21.00 uur aankwamen.