Muziekvereniging VIOS is op 10 september 1900 op initiatief van Joh. Verweij Sr. opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Mijdrecht en omstreken. 

Stilstand is achteruitgang, maar VIOS staat niet voor niets voor Vooruitgang IOns Streven. Daarom wordt er continu gewerkt aan verbetering van de muzikale kwaliteit, modernisering van het repertoire en vernieuwing van de shows. Met een uitgekiende opleiding wordt de aspirant-muzikant/twirler klaargestoomd om naar een van de afdelingen door te stromen. Dit alles onder de deskundige begeleiding van gekwalificeerde instructeurs en persoonlijke mentoren. En ook na toetreding tot een afdeling blijft er gewerkt worden aan de verbetering van het niveau.

VIOS is meer

Maar binnen deze vereniging wordt er niet alleen gerepeteerd en getraind, er worden ook tal van andere activiteiten georganiseerd. Dit maakt VIOS een ontzettend gezellige vereniging. Zo zijn er knutselmiddagen, spelletjesavonden en eens per jaar een pubquiz. En vlak voor de zomer wordt er voor de hele vereniging een barbecue georganiseerd. Maar heb je zelf een idee, dan kan er altijd gekeken worden om dit te realiseren. We zijn immers VIOS!