De VIOSKidz weer van start

De vakanties zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Dat betekent, inmiddels traditiegetrouw, dat de gratis VIOSKidz ook weer zijn gestart. Op vrijdagavond begonnen 6 enthousiaste MusicKidz onder leiding van Marinda van der Waay en Esther van Diemen aan een hele leuke opleiding die tot volgend jaar februari duurt. Woensdagmiddag starten de ShowKidz onder leiding van Chantal van Ballegooij.  De lessen zijn in het VIOS clubgebouw, Windmolen 77 in Mijdrecht. Bij beide opleidingen is nog plek. Dus meld je gauw aan, dan mis je niets van deze leerzame en gezellige lessen.

ShowKidz
In een totaalpakket leren de kinderen in een half jaar tijd om muziek te interpreteren en deze vervolgens uit te beelden in beweging, ritme en mimiek. Omdat ShowKidz tegelijkertijd de vooropleiding is van de afdeling majorette zullen vanzelfsprekend ook een aantal basis-twirls aan de orde komen. Het doel is om aan het eind van de opleiding gezamenlijk een show te kunnen uitvoeren, maar vooral om veel plezier te hebben.
ShowKidz is voor kinderen vanaf 5 jaar en is geheel gratis. Na de gratis lessen kun je ervoor kiezen om lid te worden van VIOS. Je gaat dan over naar wedstrijdmajorettes. Deze hebben het afgelopen jaar weer hoge ogen in het wedstrijdcircuit gegooid. Soliste Liliane Roosendaal is nu 2 keer Nederlands Kampioen en haalde een bronzen plak tijdens het Europese Kampioenschap in Noorwegen. Binnenkort reist ze af om deel te nemen aan het EK in Kroatië. Het duo Sanne van der Kroef – Melissa Blom haalden afgelopen jaar diverse eerste plaatsen. En ook de wedstrijdteams sleepten vele eerste prijzen in de wacht.
De ShowKidz trainen op woensdag. Op 10  september tussen 4 uur en 5 uur is de eerste les. De laatste les is op 17 december. Voor informatie en aanmelden kun je terecht bij Chantal van Ballegooij via showkidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 27 28 62.

MusicKidz
MusicKidz is de gratis algemene muziekopleiding voor kinderen van 6 jaar en ouder (vanaf groep 4 van de basisschool). Met een uitgebalanceerd lespakket krijgen de kinderen in een half jaar tijd een goed beeld van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen en worden een aantal basisvaardigheden aangeleerd. De lessen zijn op de vrijdagavond van 7 tot 8 uur.
Kinderen die daar oud genoeg voor zijn kunnen daarna beginnen met les op een blaas- op percussie-instrument. Kinderen die daar nog te jong voor zijn kunnen naar de blokfluitklas.
Voor informatie en aanmeldingen kun je terecht bij Joyce Tijdeman via musickidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer  (06) 36 32 99 65.

De VIOSKidz is een initiatief van muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht en mede mogelijk door subsidie van gemeente De Ronde Venen. Voor meer informatie over VIOS en beeldmateriaal kijk je op www.vios-mijdrecht.nl of mail je naar info@vios-mijdrecht.nl.

 

Collage MusicKidz 2014 - 2015

Collage MusicKidz 2014 – 2015