Twee leden van de Mijdrechtse Muziekvereniging V.I.O.S. hebben zaterdag 26 maart deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen Majorette 2010. Dagmar van Vroenhoven & Danique Mayenburg, oftewel duoD2, wisten zich hiervoor tijdens het voorgaande seizoen overtuigend te plaatsen.Het is nog erg vroeg als de meisjes, hun trainster Chantal en hun begeleiders naar Waalwijk vertrekken. Enige tijd later gevolgd door een groot aantal supporters, want deze wedstrijd wilde niemand missen. Het is elke wedstrijd weer geweldig om te zien hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in het duo!

Doordat duoD2 als 18e aan de beurt was, waren zij ook als een van de eersten in de sporthal. Een mooie gelegenheid voor de supporters om het gloednieuwe spandoek op te hangen en een mooie positie op de tribune in te nemen. De meisjes zelf hadden zo ook de kans om even de vloer op te gaan en zich goed voor te bereiden. Vervolgens konden Dagmar & Danique gaan intrainen en zich omkleden in hun wedstrijdpakjes.

Naarmate hun show naderde nam de spanning toch wat toe maar dit werd opgelost door naar de optredens van wat andere deelnemers te kijken. Binnen hun categorie, duo – jeugd 2 – accessories, waren Dagmar & Danique als eerste aan de beurt. De show ging redelijk goed en vooral het begin ging mooi gelijk. Ook de expressie van de meisjes was ten opzichte van de vorige wedstrijden verbeterd. Maar helaas waren er een paar slordigheden waaronder vijf drops… Juf Chantal vond het voor een eerste NK deelname echter een prima prestatie. Zeker als je bedenkt dat ze nog geen jaar aan wedstrijden deelnemen.

Wat zou de ‘concurrentie’ hier tegenover stellen? Om de shows van de andere duo’s in hun categorie te bekijken kwamen de meisjes snel de tribune op. En daarna begon het (lange) wachten… Maar met 92 deelnemende shows was er gelukkig genoeg te zien.

Keurig volgens planning begon om 17:00 uur de prijsuitreiking. Alle deelnemers kwamen de vloer op en mochten gaan zitten. En daar ergens tussen al die grote groepen zaten twee ‘kleine’ meisjes in het roze. Terwijl een voor een de categorieën werden opgenoemd nam de spanning toe. Zou het goud, zilver of brons worden…? Gelukkig hoefden ze niet zo lang op de uitslag te wachten: een ZILVEREN medaille en een uitnodiging voor de Europese Kampioenschappen in Engeland!

De komende maanden zal er extra hard getraind gaan worden. Omdat de meisjes nu deel uitmaken van de Nederlandse equipe zullen zij, naast de eigen trainingen, twee verplichte trainingen bij de bondscoach volgen. Daarnaast staan er nog een aantal wedstrijden, waaronder twee verplichte, in het seizoen 2011 op het programma. Al deze voorbereidingen moeten ervoor gaan zorgen dat de dames er straks in Engeland helemaal klaar voor zijn.

Overigens heeft duoD2 zich tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen al geplaatst voor de volgende NK…

Bent u nieuwsgierig naar de meisjes, neem dan gerust eens een kijkje op hun website www.duoD2.nl. Natuurlijk houden we u via deze site en de andere media op de hoogte van de resultaten.