Na maanden van oefenen was het afgelopen weekend zo ver. De nieuwe minirettes en de nieuwe jeugdslagwerkgroep mochten voor het eerst mee de straat op. Vrijdag avond tijdens de lampionnenoptocht mochten de nieuwe minirettes al laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en op zaterdag gingen naast de minirettes ook de jeugdslagwerkers. Tevens was het ook het eerste optreden 2 leden van marchingband.Op vrijdag waren de minirettes allemaal al vroeg aanwezig om hun pak aan te trekken en de haren allemaal netjes in een vlecht te doen. Iedereen had er veel zin in, al waren er ook wel wat zenuwachtige gezichten te zien. Tijdens de optocht hebben ze veel showtjes kunnen doen en nadat we op het grasveld bij Argon nog een paar nummertjes gespeeld hadden werd het eerste optreden afgesloten met een spetterend vuurwerk!

Zaterdag ochtend om half 11 vertrokken we opnieuw voor een rondgang door Mijdrecht en hierbij mochten ook de jeugdslagwerkers mee. Iedereen werd ‘s ochtends uitgelegd hoe ze hun uniform moesten dragen al hadden ze die stiekem de repetitie er voor op donderdag al aangehad.

Na een goede warming up onder leiding van instructeur Marcel Verschoor, die hier speciaal voor naar Mijdrecht was gekomen, was het tijd om op pad te gaan. Na een paar nummers van de band was het de beurt aan de jeugdslagwerkgroep en die lieten gelijk horen dat ze er zin in hadden.

Nadat de optocht afgelopen was zijn er nog foto’s gemaakt van de minirettes met het jeugdslagwerk. Hierna ging iedereen zich omkleden waarbij de nieuwe leden zichtbaar tevreden en uitgeput waren. De kop is er af, op naar de volgende optredens!