De kop is er af! Met de lampionnenoptocht ter eren van Koningsdag is het seizoen voor VIOS, na een winter hard werken, dan echt begonnen. Met een grotendeels nieuw repertoire en een nieuwe route door de wijk Molenland was het vooraf al duidelijk: VIOS is letterlijk en figuurlijk een andere richting in geslagen. Waar voorgaande jaren dit optreden nog wel eens te vroeg kwam stond er nu een band die er helemaal klaar voor was.

Na de gebruikelijke warming up vertrok de band stipt om 20:15 richting het dorp. Waar voorgaande jaren vaak te snel werd vertrokken (en we eigenlijk halverwege al uitgeteld waren) werden de tempo’s nu gelijk goed neergezet en ook de wisselingen kwamen goed uit de verf. Dit beloofde veel goeds voor de rest van de optocht.

1 2

Eenmaal in het dorpscentrum van Mijdrecht aangekomen kreeg de band even vrij af en om 21:00 uur werd er gestart met de lampionnenoptocht. Volle kracht weg met “Spitfire” om vervolgens gelijk een grote tempo verandering uit te voeren met “Back to Gadd”. Het slangetje werd door het publiek goed ontvangen en de reacties waren zeer positief.

Toen we bij de Proostdijstraat aankwamen liepen een aantal kinderen met hun ouders al de straat in richting het park, maar dit jaar was de route aangepast en werd eerst de wijk Molenland nog aangedaan. Na hier ook nog een hoop kinderen (met lampion) opgehaald te hebben werd de route richting het sportpark ingezet.

3 4

Rond 21:45 kwamen we vervolgens aan op het veld bij Argon. Nadat John de groep op hun plek had neergezet werd iedereen van harte welkom geheten door de voorzitter van de oranjevereniging. Na een kort woordje van de burgemeester werd vervolgens (ondanks dat het nog geen 22:00 uur was) het Wilhelmus ingezet. Hierop volgde gelijk het jaarlijkse vuurwerkspektakel.

Nadat het vuurwerk was afgelopen keerde VIOS weer terug richting het clubgebouw voor een wel verdiend drankje dat werd aangeboden door de Oranjevereniging. Het eerste optreden van het seizoen zit er alweer op.

5 6

Heb je VIOS vanavond gemist? Morgen ochtend komen ze opnieuw door de wijken heen voor de rondgang met versierde fietsen, om vervolgens ’s avonds in Zoetermeer nog de CSI show uit te voeren. Het seizoen is nu echt geopend!

Meer foto’s zijn te vinden in ons fotoalbum