Een zonnige ochtend, een groep muzikanten en een hoop versierde fietsen bij elkaar zorgden ook dit jaar weer voor een feestelijke rondgang door Mijdrecht. Om 10:15 vertrok VIOS richting het dorp om bij Nieuw Avondlicht voor de deur op te stellen voor de jaarlijkse rondgang met versierde fietsen.
Waar vorig jaar een auto van “De Groene Venen” voor het korps uit reed om de route aan te geven, moest VIOS dit jaar zelf met een auto vooruit rijden. Vrijwilliger Paul Bakker was van mening dat de auto dan wel een beetje versierd moest worden. Waar Paul op pad ging voor een grote oranje strik of kroon kwam hij terug met een mooie hybride auto. Deze was voor Koningsdag beschikbaar gesteld door Toyota dealer Van Ekris. Hierdoor hoefde het korps niet in de uitlaatgassen te lopen en over het geluid van de auto heen te spelen. Top geregeld Paul!

7 8

Na de gebruikelijke route over Hofland, Dukaton, Dokter van den Berglaan en vervolgens door Proostdijland heen kwam het korps rond 11:45 aan op het grasveld naast het clubgebouw. Hier werd nog een laatste nummer gespeeld om rond 12:00 uur terug te keren bij het clubgebouw. Na het ingerukt mars, werden de instrumenten ingepakt en kregen de leden een welverdiend drankje aangeboden door de oranje vereniging. De rest van de middag had het korps vrij af, om zich rond 17:15 weer gereed te maken voor de taptoe in Zoetermeer.

Nadat iedereen omgekleed was en de bus was ingeladen vertrok het korps rond 17:45 richting Zoetermeer. Traditioneel wordt het taptoe seizoen altijd geopend op Koninginnedag en ondanks dat we vanaf dit jaar Koningsdag hebben blijft de traditie in eren met een seizoen opening op deze dag.

Na een korte straatparade begon om 20:00 uur de taptoe met een intrada gespeeld door Laurentius, gevolgd door een presentatie van de korpsen. Hiervoor was het publiek al goed opgewarmd door De Blaasbalgen waar naast instructeur Michel Guldenmundt ook een 3-tal oud leden van VIOS spelen.

1 2

Om 20:50 uur was het dan zover, de eerste uitvoering van de show dit seizoen. Na de opkomst, waarbij “The Lost Girl” dit seizoen een prominentere rol speelt, en de aankondiging van de speaker werd de show gestart. Links en rechts een ietwat gespannen begin, maar dat werd al snel veranderd in een sterke uitvoering. Er werd een zeer nette show neergezet die het publiek met veel applaus beoordeelde.

3 4

Tijdens de finale van een taptoe wordt traditioneel altijd het signaal Taptoe gespeeld. Doordat Harpe Davids (de organiserende vereniging) zelf geen blazers heeft was Max gevraagd om deze te spelen. Een hele eer en Max liet met een foutloze uitvoering horen dat dit een juiste beslissing was.

5 6

Na een laatste woordje van de speaker van vanavond werd het taptoe veld met het nummer “Laat me” verlaten. Het publiek kon dit zeer waarderen en zong en klapte enthousiast mee. Na drie zeer geslaagde optredens kwam Koningsdag 2014 voor de marchingband van VIOS hiermee ten einde.

Wil je de CSI show ook zien maar hiervoor niet een lang stuk hoeven te rijden? Kom dan 21 juni naar het centrum van Mijdrecht voor Taptoe Mijdrecht!