Na weken van hard training was het afgelopen zaterdag, 17 december 2011 dan eindelijk zover. De majorettes van V.I.O.S. mochten voor het eerst naar het Nederlands Kampioenschap majoretten voor teams in Barneveld!Sochtends vroeg vertrokken de meiden richting Barneveld voor een dag in de sporthal. Eenmaal aangekomen in Barneveld was er eerst nog tijd om een aantal andere groepen te zien voordat de haren en makeup gedaan moesten worden. Nadat iedereen hiermee klaar was is er nog goed ingetrained zodat iedereen met een goed gevoel de vloer op kon.

Door opnames voor Z@ppsport duurde het wat langer voor dat de groep aan de beurt was, maar om kwart voor 12 was het dan zover. Nog even snel het zweet van de handen afvegen en de vloer op. Na een nette opmars en een groet aan de jury mocht de groep met de show beginnen.

Ondanks de zenuwen werd er een nette uitvoering door de meiden neergezet. Helaas waren er wel wat meer foutjes dan we dit seizoen bij andere wedstrijden hebben gezien, maar dat was niet meer dan logisch. Het was tenslotte wel het NK!

Na de uitvoering begon het lange wachten tot +/- 16:00 uur. Dit gaf de groep mooi de tijd om even het centrum van Barneveld in te gaan om lekker wat te eten/drinken en om andere groepen aan te moedigen. Hierdoor ging de middag sneller voorbij dan vooraf verwacht en was het tijd voor de prijsuitreiking.

Tijdens de prijsuitreiking werd bekend dat de majorettes 5e geworden waren in hun klasse. Niet helemaal waarop ze gehoopt hadden maar voor een eerste NK absoluut niet verkeerd, want qua punten zat het allemaal dicht bij elkaar.

Aankomend jaar zal er een compleet nieuw programma neergezet gaan worden waarbij er helaas enkele meiden de groep zullen verlaten. Het goede nieuws is dat er ook een groep nieuwe meiden doorstroomt waardoor er zeker weer een mooi programma op de vloer te zien zal zijn!