Naar carnaval Bonn met nieuwe gouden sponsor!

Maandag 24 februari was ons eerste optreden naar het buitenland dit jaar. Net als drie jaar geleden gingen we naar het carnaval in Bonn, de Rosenmontagszug. De optocht is ongeveer 3,5 kilometer lang, bestaat uit circa 80 wagens en een groot aantal muziekkorpsen en wordt bekeken door ruim 200.000 mensen.

De eersten arriveerden al om kwart over zes bij VIOS. Buschauffeur Michel kwam ook al vroeg, maar waar was de bus? We bleken met een andere busmaatschappij te gaan, Michel ging mee om te kijken. Na dat “bijna” alles ingeladen was vertrokken we om 7 uur richting Bonn. Een van de slimsten achterin vroeg zich af, toen buschauffeur Michel langs kwam met wat lekkers, wie zit er toch achter het stuur? Onderweg nog ergens even stoppen omdat Frank, de buschauffeur moest pauzeren. Een aantal gebruikten hun tijd om in de regen een partijtje te voetballen. Eenmaal aangekomen in Bonn hadden we nog tijd om wat te eten, weer te voetballen, het was inmiddels droog geworden, en daarna om te kleden. Henk vroeg zich af waar zijn pak was? Nu, dat lag nog in Mijdrecht! Dan maar meedoen in het tenue van de begeleiders, omdat de andere sous er ook niet is.

Om kwart voor een liepen we naar het punt waar we in de stoet moesten opstellen, waarna er ingespeeld werd en toen was het wachten tot de stoet in beweging zou komen. Een uur later was het zover en konden we al spelend door de stad lopen. Het stond rijen dik met mensen, die allemaal even enthousiast waren. Er werd meegezongen en gedanst en het publiek verzamelde “Kamelle”, het snoep en andere dingen die uit de wagens gegooid werden. De straat lag vol met restanten en was glad door het bier en andere drank. Er waren regelmatig speakers die omriepen wie er passeerden en VIOS kwam genoemd in allerlei variaties voorbij. Om half zes kwamen we terug bij de omkleedlocatie, waarna we alles weer in de bus konden laden.

Tourdrive nieuwe gouden sponsor VIOS

Op de terugweg in de bus vanuit Bonn hadden we nog even een officieel moment. Na de  voorbereidende werkzaamheden in Mijdrecht heeft Michel Post van Tourdrive zijn handtekening gezet onder een gouden sponsorovereenkomst met VIOS. Hij gaat regelmatig met ons mee als buschauffeur naar optredens in binnen- en buitenland en vandaag op zijn vrije dag gaat hij zelfs mee als toeschouwer. We hopen dat hij dit in de toekomst regelmatig zal doen, zowel als buschauffeur als toeschouwer.                                                          

Het is de hele middag droog geweest, maar de terugweg regende het weer. In Veenendaal zijn we gestopt bij de Mac Donalds. Toen we weer vertrokken had buschauffeur Frank plaats gemaakt voor Peter en om tien uur kwamen we na een leuke maar vermoeiende dag weer in Mijdrecht aan.