Op 1 november was het dan eindelijk zover. Gerrit Verweij werd in zijn eigen café Het Rechthuis in de bloemetjes gezet voor 40 jaar lidmaatschap van onze vereniging.Gerrit is op 1 oktober 1970 lid geworden en jaren tamboer geweest. Tot het moment dat hobby en zijn werk in de horeca niet meer samengingen. Op dat moment besloot Gerrit zijn stokken aan de wilgen te hangen en van spelend, steunend lid te worden. Tot op de dag van vandaag is daar geen verandering in gekomen.

De attente lezer rekent dat het op 1 oktober 2010 al 40 jaar geleden was dat Gerrit bij VIOS kwam. Waarom dan pas nu “in het verenigingszonnetje gezet”?
Op 31 oktober van het vorige jaar was alles in gereedheid. Alleen kwam het er niet van een geschikt moment te vinden Gerrit met zijn 40-jarig, jubileum te “confronteren”. Gerrit is er de man niet naar om tijdens een jaaruitvoering ten overstaan van velen in het zonnetje gezet te worden. En door allerlei verenigingszaken verdween zijn huldiging naar de achtergrond. Een achtergrond die tijdens één van de laatste bestuursvergadering opeens weer naar de voorgrond kwam.
Na wat heen en weer mailen, bellen, faxen, msn’n, hyven, facebooken, twitteren,  voicmailen en geduld, lukte het uiteindelijk John, Frans, Gerrit en Kees, de jubilaris  op 1 november met een fotocollage van een vierkante meter, bloemetje en extra zware trommelstokken in zijn café Het Rechthuis te verblijden. De afspraak was 8 uur, maar gelijk zijn huldiging, was de jubilaris ook wat verlaat. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het bezoek van de VIOS-delegatie en de overhandigde cadeaus werden bijzonder gewaardeerd. En onder het genot van diverse bieren werden behoorlijk wat oude koeien uit de sloot gehaald, maar werd ook gesproken over heden en toekomst. Kortom een gezellig samenzijn dat we “binnenkort” over zo’n kleine 9 jaar maar moeten herhalen, toch?!

Gerrit nogmaals proficiat en bedankt.