Een week na de succesvolle terugkeer van de VIOS taptoe was het vandaag tijd voor het straattheater festival. Al jaren wordt dit evenement, waarbij kleinkunst centraal staat, georganiseerd in het gezellige dorpscentrum van Mijdrecht. Ook VIOS liet zich dit jaar goed zien!

Waar tijdens de taptoe de aandacht vooral uit ging naar de Show & Marchingband van de vereniging, was het vandaag de beurt aan de jeugdslagwerkgroep en de majoretten teams. De eerste en tweede jaars leerling majorettes deden ook mee. Voor sommige was het vandaag zelfs hun eerste optreden, dus dat was extra spannend!

Als eerste groep traden de 2e jaars leerling majorettes op. Tijdens een vrolijke show op een medley van disney muziek lieten ze zien wat ze afgelopen 1,5 jaar geleerd hebben. De meisjes deden goed hun best en het publiek beloonde ze met een hard applause.

Vervolgens was het de beurt aan wedstrijd Team C. Sinds dit jaar zijn de majorettes opgedeeld in 3 wedstrijd groepen, gebaseerd op leeftijd en niveau. Ongeveer 8 keer per jaar gaan de groepen op wedstrijd waar ze voor een jury hun show opvoeren.

Vorige week tijdens de taptoe werd de show in het voorprogramma voor het eerst aan het Mijdrechtse publiek getoond en ook vandaag lieten de meiden zien dat majorette meer is dan alleen maar in de maat lopen! Op muziek van kinderen voor kinderen werden danspasjes afgewisseld met moeilijke baton technieken. Ook deze show werd beloond met een hard applaus van het publiek.

Na de show van Team C brak er een spannend moment aan voor de 2 meisjes van leerlingen 1. Deze meisjes zijn sinds september lid van de vereniging en vandaag mochten ze namelijk voor het eerst optreden! Op het aanstekelijke liedje “Boom Boom Shake” lieten de meisjes een super leuk optreden zien waarbij naast de danspasjes ook al de eerste figuren met de baton werden gedemonstreerd. Hartstikke goed gedaan!

Team B was vandaag ook aanwezig en hoe! Op muziek met als thema “Teenager” werd een wervelende show getoond waarbij bekende tiener uitdagingen werden getoond. Van laat naar bed (willen) gaan tot de eerste verliefdheid en je soms schamen voor je ouders, alles kwam langs. De groep liet zien dat ze dit jaar heel hard gewerkt hebben en dit werd door het publiek zeer gewaardeerd!

De leerlingen 1 en 2 deden vervolgens samen nog een optreden op het nummer “ietsje meer bewegen” en als afsluiter werd dit nogmaals uitgevoerd met alle teams! Een kleurige boel waarbij zelfs kinderen uit het publiek

Hierna was het tijd voor de jeugdslagwerkgroep van VIOS. Deze groep is opgericht om het samenspel onder de leerling slagwerkers te bevorderen, en ook lopen ze al met de Show& Marchingband mee tijdens optredens in Mijdrecht. Vandaag was ook voor deze groep speciaal. Want waar ze tijdens koninginnendag nog met z’n 4-en liepen was het vandaag het eerste optreden voor 2 nieuwe leden.

Onder leiding van Casper van Vliet (ook zijn 1e keer!) lieten de jongens horen wat ze allemaal al kunnen spelen. Nummers al First March, Splash, Swing en Play that funky drumbeat kwamen in lekker tempo langs.

Het programma ging iets sneller dan vooraf gedacht waardoor er nog wat tijd over was. Dit werd gebruikt om de wedstrijdshows en het gezamelijke optreden van leerlingen 1 en 2 nogmaals uit te voeren. Tevens werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons nieuwe programma ShowKidz te promoten.

ShowKidz bestaat uit 15 gratis lessen waarin meisjes van rond de 6 jaar zullen leren dansen en bewegen met de baton (de majorettestok). Na deze lessen zullen de meisjes kunnen doorstromen naar de leerling majorettes en de wedstrijd teams. Lijkt het jou ook leuk om hier aan mee te doen? Kijk dan even op de pagina ShowKidz onder het kopje ViosKidz.