Op tweede paasdag reisde Show- & Marchingband V.I.O.S. af naar Herve in België voor een optocht met praalwagens. Rond 9:30 uur verzamelden we bij het clubgebouw om de bus in te laden, om nog voor 10:00 uur te vertrekken. Na een korte pauze langs de snelweg kwamen we ruim op tijd aan in Herve. Daar stonden veel praalwagens met paarden ervoor al klaar voor de optocht.

We begonnen uiteindelijk later dan gepland aan de optocht van drie kilometer, maar het wachten werd goed beloond. Langs de kant van de weg stond veel publiek, dat ook merkbaar genoot van de stoet. Ook onze muziek en straatshows werd door het publiek goed ontvangen. Regelmatig dansten en zongen de Belgen dan ook vrolijk met ons mee. Kortom, we hebben er een mooi feestje van gemaakt. Aan het einde van de route werden we nog een beetje verrast door een stevige klim bergopwaarts, waarna we moe maar voldaan weer aankwamen bij het omkleedadres.

Rond 18:00 uur was het optreden voorbij en gingen we omkleden en vervolgens weer huiswaarts, maar niet voordat we een tussenstop hadden gemaakt bij het restaurant met de gouden bogen natuurlijk. De leuke en gezellige dag weg met z’n allen werd op die manier in stijl afgesloten. We kijken terug op een mooi optreden in het buitenland, waarbij wij hebben laten zien waar VIOS goed in is.