Vereniging

Muziekvereniging Vooruitgang Is Ons Streven is op 10 september 1900 op initiatief van Joh. Verweij Sr. opgericht en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Mijdrecht en omstreken. VIOS heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd op het gebied van show en marching. Met de Show- & Marchingband zetten we zowel binnen als buiten de regio vele evenementen luister bij. Binnen de gemeentegrenzen zijn we vooral bekend van de optredens rond Koningsdag en het defilé van de Avondvierdaagse. Daarnaast verzorgen we optredens tijdens optochten, corso’s, taptoes, braderieën, etc. en brengen we serenades bij feestelijke gebeurtenissen zoals huwelijken en jubilea. De opening van een nieuw (bedrijfs)pand krijgt net even meer glans als VIOS daar haar muzikale opwachting maakt.

Vooruitgang

Stilstand is achteruitgang, maar VIOS staat niet voor niets voor Vooruitgang Is Ons Streven. Daarom wordt er continu gewerkt aan verbetering van de muzikale kwaliteit, modernisering van het repertoire en vernieuwing van de shows. Met een uitgekiende opleiding wordt de aspirant muzikant  klaargestoomd om met de Show- & Marchingband de straat op te gaan. Dit alles onder de deskundige begeleiding van gekwalificeerde instructeurs en persoonlijke mentoren. En ook na toetreding tot de Show- & Marchingband blijft er gewerkt worden aan de verbetering van het niveau.

Onderdelen

Muziekvereniging VIOS bestaat uit meerdere afdelingen. Om te beginnen de eerder genoemde Show- & Marchingband, bestaande uit blazers en slagwerkers. Als voorbereiding op de showband heeft de vereniging een opleidingsorkest. Ook is het bij VIOS mogelijk om deel te nemen aan het project MusicKidz.

Verder heeft de vereniging TwirlPower met meerdere twirlteams, duo’s en solisten die deelnemen aan wedstrijden. De wedstrijdteams worden op basis van leeftijd en niveau samengesteld. De basis hiervoor wordt gelegd tijdens het project ShowKidz.

Daarnaast heeft VIOS een gezellig dweilorkest met de klinkende naam DORST en vergezelt de Muziekpietenbende Sinterklaas bij zijn intocht en bezoeken in het land en wordt het jaar sfeervol afgesloten met de WinterWonderBand!

VIOS is meer

Het is natuurlijk niet alleen oefenen en optreden wat de klok slaat. Er worden nog tal van andere activiteiten georganiseerd waardoor VIOS ook gewoon een ontzettend gezellige vereniging is. Zo worden er voor de jeugd jaarlijks o.a. knutseldagen, discoavonden, uitstapjes en een kamp georganiseerd. Voor de iets oudere leden en vrijwilligers is er een spelletjesavond of quiz en eens per jaar wordt er voor de hele vereniging een barbecue georganiseerd.