Slagwerkers

Het slagwerk is onderverdeeld in twee secties: ritmisch en melodisch. Het ritmisch slagwerk bestaat uit snare (trommel) met diverse effectinstrumenten, vier base drums (grote trommen in verschillende maten) en tenor oftewel de quint. Bij het melodisch slagwerk is er keus uit bells, xylofoon en marimba.

De totale slagwerkgroep zorgt voor vrolijke, dansende en strakke ritmes onder de leuke muziekstukken die door de Show- & Marchingband gespeeld worden. Daarnaast heeft de slagwerkgroep ook een geheel eigen repertoire met technische en swingende ritmes.

Je kunt al gaan trommelen of mallet spelen als je 8 jaar bent. De lessen vinden plaats in kleine groepen of individueel. Wanneer je een bepaald niveau hebt bereikt kun je over naar de jeugdslagwerkgroep. Deze groep gaat af en toe mee tijdens straatoptredens en heeft een eigen repertoire.

Alle slagwerkonderdelen repeteren onder leiding van Marcel Verschoor; de mallets op woensdag van 17:30 tot 19:30 uur, de jeugdslagwerkgroep op donderdag tussen 18:30 en 19:30 uur en de slagwerkgroep vervolgens op donderdag van 19:45 tot 22:00 uur. Alle repetities vinden plaats in clubgebouw ‘De Notenkraker’, Windmolen 77 te Mijdrecht.

Kom eens langs en maak kennis met deze leuke veelzijdige hobby en onze gezellige vereniging. Om te bekijken of VIOS iets voor je is krijg je van ons vier gratis proeflessen.

Alle zaken met betrekking tot de opleiding van muzikanten worden behartigd door Corina van der Linden. Zij is bereikbaar via opleidingen@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer (0297) 261291.