Slagwerkers

Het slagwerk is onderverdeeld in twee secties: ritmisch en melodisch. Het ritmisch slagwerk bestaat uit snare (trommel) met diverse effectinstrumenten, base drums (grote trommen in verschillende maten) en tenor (quint) en timbales. Bij het melodisch slagwerk is er keus uit bells, xylofoon en marimba.

De totale slagwerkgroep zorgt voor vrolijke, dansende en strakke ritmes onder de leuke muziekstukken die door de Show- & Marchingband gespeeld worden. Daarnaast heeft de slagwerkgroep ook een geheel eigen repertoire met technische en swingende ritmes.

Je kunt al gaan trommelen of mallet spelen als je 8 jaar bent. De lessen vinden plaats in kleine groepen of individueel. Wanneer je een bepaald niveau hebt bereikt ga je naar het opleidingsorkest. Na het behalen van je diploma ga je over naar de slagwerkgroep.

Alle slagwerkonderdelen repeteren onder leiding van Marcel Verschoor; de mallets repeteren op woensdag van 20:00 tot 21:30 uur en de slagwerkgroep vervolgens op donderdag van 19:30 tot 21:30 uur. De leerlingen oefenen op de woensdag of donderdag aan het begin van de avond. Alle repetities vinden plaats in clubgebouw ‘De Notenkraker’, Windmolen 77 te Mijdrecht.

Kom eens langs en maak kennis met deze leuke veelzijdige hobby en onze gezellige vereniging. Om te bekijken of VIOS iets voor je is krijg je van ons vier gratis proeflessen.

Alle zaken met betrekking tot de opleiding van muzikanten worden behartigd door Sophia de Waard. Zij is bereikbaar via opleidingen@vios-mijdrecht.nl