Twirlen doe je met de baton (de majorettestok) en is een sport die beoefend wordt door meisjes èn jongens! We trainen in groepjes op de dinsdagavond. We trainen voor wedstrijden en optredens in Mijdrecht en omgeving.

Er zijn momenteel 2 wedstrijdteams en een aantal solisten actief binnen TwirlPower. Die gaan gemiddeld 5 tot 8 keer per jaar op wedstrijd. In Mijdrecht doen we altijd mee aan het Straattheater festival en de Taptoe Mijdrecht.

Voor de jongste leden organiseren we ook optredens in ons clubgebouw voor de ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes en andere belangstellenden. Gewoon een optreden in het mooie pakje en met de mooie make-up en steentjes.

De junioren en senioren zijn ook al naar het buitenland geweest voor een wedstrijd. We zijn naar Engeland afgereisd en hebben daar meegedaan met een wedstrijd. We vertrokken op vrijdag en kwamen maandag weer terug. Natuurlijk hebben we toen ook even Londen bezocht! Dat hoort er ook bij!

Naast twirlen zijn er nog veel andere dingen die we doen binnen de vereniging. Een BBQ, een spelletjesavond, het spel “Wie is de mol?”, bingo en kaartavonden en…….nog veel meer. Dat zijn gezellige dingen om te doen naast het twirlen met je twirlmaatjes.

De twirllessen worden gegeven via de officiële lesplannen van de NBTA (National Baton Twirling Association). Dit betekent dat iedereen ‘dezelfde taal’ spreekt met de twirlnamen en  bewegingsnamen. Daardoor kan je ook met workshops en cursussen meedoen in het hele land als je dat wilt.

Wil je kennismaken met deze sport? Of heb je al ervaring en wil je eens komen kijken of je bij TwirlPower mee kan doen? Lid worden kan vanaf 5-jarige leeftijd. Er is geen eindleeftijd bij ons en jongens zijn ook welkom! Je krijgt altijd 4 gratis proeflessen om te kijken of dit echt jouw sport wordt!

Stuur een e-mail naar: twirlsters@vios-mijdrecht.nl

Of bel met: 06 38 40 26 45, dit is het nummer van de trainster Petra Verschoor.

TwirlPower heeft ook een FaceBook pagina. Kijk hier ook eens naar als je nog meer informatie wilt.

TwirlPower | Facebook