ViosKidz

Belang van muziekonderwijs voor de jeugd

Op school krijgen kinderen natuurlijk muziekonderwijs in de vorm van zang, dans en soms met behulp van muziekinstrumenten. De muzikale ontwikkeling van kinderen is, zo tonen diverse studies aan, tevens van belang omdat het andere delen van de hersenen aanspreekt, wat vervolgens het leren op school weer makkelijker maakt. Een belangrijke ontwikkeling dus voor ieder kind vanaf groep 3 en 4. Het VIOS concept MusicKidz speelt hierop in.

VIOS MusicKidz

Sinds een aantal jaar is het voor alle kinderen mogelijk om een gratis muziekopleiding te volgen bij Muziekvereniging VIOS De methode op zich is niet nieuw; het wordt in Nederland ook door andere muziekverenigingen succesvol toegepast. VIOS heeft een totaalpakket samengesteld waarbij het kind in een half jaar tijd een goed beeld krijgt van muziek maken, noten lezen, instrumenten bespelen, etc.

VIOS MusicKidz is gratis voor alle kinderen, dus de kosten hoeven geen beletsel te zijn om aan het MusicKidz programma mee te doen.

Voor wie?

Alle kinderen in de leeftijd vanaf 7 jaar, basisschool groep 3 en 4, kunnen MusicKid worden. De keuze is op deze jonge kinderen gevallen omdat zij veelal op deze leeftijd hun zwemdiploma’s op zak hebben en een andere sport of activiteit kunnen gaan volgen.

Aan ons de belangrijke taak om deze kinderen te laten beleven hoe leuk het is om muziek te maken. Niet in het minst door onze eigen jeugd uit de Show- & Marchingband die bij verschillende lessen zal helpen.

Het MusicKidz project wordt gecoördineerd door Marinda v/d Waay en Esther van Diemen; ook voor aanmeldingen kunt u bij hun terecht. Zij zijn bereikbaar via musickidz@vios-mijdrecht.nl