Sinds 2013 is het voor alle kinderen ook mogelijk om (bijvoorbeeld naast MusicKidz) nog een gratis opleiding te volgen bij Muziekvereniging VIOS / TwirlPower, namelijk Showkidz. Deze methode is geheel binnen de vereniging ontwikkeld. VIOS / TwirlPower heeft een totaalpakket samengesteld waarbij kinderen in een half jaar tijd leren om muziek te interpreteren en deze vervolgens uit te beelden in beweging, ritme en mimiek. Omdat ShowKidz tegelijkertijd de vooropleiding is van de twirlafdeling, zullen vanzelfsprekend ook een aantal basis twirls aan de orde komen. Het doel is om aan het eind van de opleiding gezamenlijk een show te kunnen uitvoeren, maar vooral ook om veel plezier te hebben.

VIOS / TwirlPower ShowKidz is gratis voor alle kinderen, dus de kosten hoeven geen belemmering te zijn om aan het ShowKidz programma mee te doen.

Voor wie?

Alle kinderen, zowel meisjes als jongens, in de leeftijd vanaf 5 jaar kunnen ShowKidz worden. Aan onze trainsters de belangrijke taak om deze kinderen te laten beleven hoe leuk het is om met muziek en dans bezig te zijn.

Wat na de gratis lessen?

Na de gratis lessen kunnen u en uw dochter/zoon ervoor kiezen om lid te worden van onze muziekvereniging. Uw kind gaat dan over naar de leerlingtwirlers, waarmee hij/zij direct aan de slag gaat met deze leuke hobby. Dit kan op wedstrijdniveau maar ook optredens in Mijdrecht komen voor.

Heeft hij/zij voldoende geleerd en beheerst men de twirltechnieken en dansbewegingen, dan stroomt de leerling door naar een hoger niveau om de twirls uit te breiden. Ook kan men dan mee gaan doen in een wedstrijdteam. Een team is ingedeeld op basis van leeftijd en niveau. Elk team heeft een eigen show op populaire muziek waarmee ze gemiddeld 8 tot 10 keer per jaar op wedstrijd gaan.

De ShowKidz trainen onder leiding van Petra Verschoor-Faas op de dinsdag. Alle trainingen vinden plaats in clubgebouw ‘De Notenkraker’, Windmolen 77 te Mijdrecht. Het ShowKidz project wordt gecoördineerd door Petra Verschoor-Faas; ook voor aanmeldingen kunt u bij haar terecht.

Zij is bereikbaar via showkidz@vios-mijdrecht.nl of telefoonnummer 06 38 40 26 45